Greek Albanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish
Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018

ev media-logo

Αριστεία και συγκίνηση. 19 αριστούχους μαθητές Γυμνασίων & Λυκείων βράβευσε ο Δήμος - Φόρος τιμής στον αδικοχαμένο Κώστα Λιάπη

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, 23 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο η εκδήλωση-θεσμός του δήμου Καρπενησίου με τίτλο: «Το Πνεύμα των Χριστουγέννων». Πρόκειται για την ετήσια, χριστουγεννιάτικη τελετή απονομής βραβείων σε αριστούχους μαθητές και μαθήτριες των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης του δήμου όπως και σε πολίτες ή φορείς που από το δικό τους μετερίζι προσέφεραν στην τοπική κοινωνία. Τη βραδιά πλαισίωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών, που παρουσίασε μελωδίες από γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κινηματογραφικές ταινίες.

 1

Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί - δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Η βραδιά ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον δήμαρχο Καρπενησίου, που προέβη σε έναν σύντομο απολογισμό της χρονιάς που φεύγει σε λίγες ημέρες. Ο κ. Σουλιώτης στάθηκε στα γεγονότα που σημάδεψαν το 2017 τον τόπο μας -όπως ο απρόσμενος θάνατος του Κώστα Λιάπη, η μεγάλη φωτιά στις παρυφές της πόλης που απείλησε σπίτια, το διεθνές βραβείο που έλαβε η Αστική Ανάπλαση κ.α.

2

Λίγα λεπτά αργότερα, στη σκηνή ανέβηκαν οι μουσικοί της Φιλαρμονικής, που υπό τη διεύθυνση της κας Ευαγγελίας Βάρσου, παρουσίασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα με μουσικές από δημοφιλείς ταινίες, δημιουργώντας ατμόσφαιρα κινηματογράφου. Στο δεύτερο μέρος του μουσικού προγράμματος (που ακολούθησε αργότερα) περιλαμβάνονταν γνωστά κι αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

3

Βραβεία στα παιδιά

Κατόπιν έγινε η βράβευση των μαθητών/τριών των Γυμνασίων και Λυκείων του δήμου Καρπενησίου που αρίστευσαν κατά το σχολικό έτος 2016-2017 -συνολικά 19 στον αριθμό. Λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών, δεν παραβρέθηκαν οι μαθητές από τα σχολεία της Φουρνάς.

Οι μαθητές/τριες που έλαβαν τιμητικό έπαινο για τις επιδόσεις τους, ήταν (ανά σχολείο και τάξη) οι εξής:

1ο Γυμνάσιο. Τάξη Α’: Μπεκρή Ανθή του Κωνσταντίνου, με γενικό βαθμό 19 13/14. Τάξη Β’: Καμαρέτσος Ιωάννης του Βασιλείου, με γενικό βαθμό 19 12/14. Τάξη Γ’: Μπίστα Ελένη του Στεφάνου με γενικό βαθμό 19 13/14.

2ο Γυμνάσιο: Τάξη Α’: Ζάρας Βασίλειος του Αθανασίου με γενικό βαθμό 19 6/14. Τάξη Β’: Ράπτης Βασίλειος του Γεωργίου με γενικό βαθμό 19 8/14. Τάξη Γ’: Μπακόλας Κωνσταντίνος του Αντωνίου με γενικό βαθμό 19 10/14.

Γενικό Λύκειο Καρπενησίου. Τάξη Α’: Παππά Βασιλική του Ηλία με γενικό βαθμό 19,6. Τάξη Β’: Ευθυμίου Φανή του Ιωάννη με γενικό βαθμό 19,5. Τάξη Β’: Πουρνάρα Άννα του Δημητρίου με γενικό βαθμό 19,5. Τάξη Γ’: Μπίστας Κωνσταντίνος του Στεφάνου με γενικό βαθμό 19,6.

1ο ΕΠΑΛ Καρπενησίου. Τάξη Α’: Μπαλωμένος Κωνσταντίνος με γενικό βαθμό 17,9. Τάξη Β’: Καραθάνος Χριστόφορος με γενικό βαθμό 17,3. Τάξη Γ’: Χρυσαφοπούλου Νίκη Μαρία με γενικό βαθμό 16,8.

Γυμνάσιο Φουρνάς. Τάξη Α’: Τσιώτα Ροζαλία- Νίκη του Χαραλάμπους με γενικό βαθμό 18 10/12. Τάξη Β’: Τριάντης Δημήτριος του Παναγιώτη με γενικό βαθμό 18 4/12. Τάξη Γ’: Τσιγκρίκης Νικόλαος του Γρηγορίου με γενικό βαθμό 18 11/12.

Λύκειο Φουρνάς. Τριάντη Μαρία του Παναγιώτη με γενικό βαθμό 19,1. Κατσομήτρος Παναγιώτης του Νικολάου με γενικό βαθμό 14,8. Τσιρώνη Αθανασία του Νικολάου με γενικό βαθμό 18,5.

Αναγνώριση της προσφοράς

Τα φετινά βραβεία ήταν, όπως ήδη αναφέρθηκε, αφιερωμένα σε ευρυτανικά ιδρύματα, τα οποία σε τακτά χρονικά διαστήματα φροντίζουν να στηρίζουν την τοπική μας κοινωνία, επιβραβεύοντας και ενισχύοντας σημαντικά τους αριστεύσαντες μαθητές του νομού.

Βραβεύτηκαν τα εξής ιδρύματα: Ίδρυμα Γαζή- Τριανταφυλλοπούλου, Ίδρυμα Ανάγνου, Κουμπαράκειο ίδρυμα και Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι».

7

6

Συγκινησιακή φόρτιση

Η βραδιά φορτίστηκε συγκινησιακά λίγο αργότερα, όταν έγινε αναφορά στην αδόκητη απώλεια του Κώστα Λιάπη. «Έφυγε από κοντά μας ένας δικός μας άνθρωπος, ένας μοναδικός Ευρυτάνας, ένας οραματιστής που κέρδισε την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων μας, ένας εξαιρετικός επιστήμονας, άριστος οικογενειάρχης, ένας μοναδικός φίλος, ένας άνθρωπος με το Α κεφαλαίο... Η υστεροφημία του θα είναι πάντα συνυφασμένη με την ανιδιοτελή προσφορά για τους συμπολίτες του και την Ευρυτανία μας που αγαπούσε με όλη του την ψυχή και διαφήμιζε με κάθε ευκαιρία», αναφέρθηκε στο σχετικό βίντεο που προβλήθηκε στη μνήμη του.

Οι τρεις δήμαρχοι Καρπενησίου με τους οποίους συνεργάστηκε ο Κ. Λιάπης κατά την ενασχόλησή του με την τοπική αυτοδιοίκηση -ο Δημήτρης Καρατσίκης, ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Νίκος Σουλιώτης, απένειμαν πλακέτα στη σύζυγό του, Μαίρη, και στα δύο παιδιά του εκλιπόντος. Για έναν άνθρωπο συνώνυμο της προσφοράς, της ανιδιοτέλειας και της προσφοράς στον τόπο που μεγάλωσε, έκανε λόγο ο Δ. Καρατσίκης στη συγκινητική του παρέμβαση για τον Κώστα Λιάπη.

5

Βραβευμένα έργα

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο δήμος Καρπενησίου δεν παρέλειψε να αναφερθεί (μέσω σχετικών βίντεο) και στη διεθνή διάκριση που έλαβε το έργο της Ανάπλασης του ιστορικού κέντρου, που πέτυχε μια από τις τρεις πρώτες διακρίσεις ανάμεσα σε 76 πόλεις από 28 χώρες και βραβεύτηκε από την Παγκόσμια Ένωση Αρχιτεκτόνων στη Σεούλ τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τέλος, λόγος έγινε και για το Χρυσό βραβείο (στην κατηγορία Αστική Ανάπλαση - Έργα χώρων αναψυχής) που απέσπασε το Πάρκο Αποδήμων Ευρυτάνων, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Best City Awards.

4

8