Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019

ev media-logo

Συνεχίζεται, έως την Τετάρτη, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, η συγκέντρωση ειδών για τους πρόσφυγες – Τι μπορείτε να προσφέρετε

Το «τσουνάμι» αλληλεγγύης προς τους χιλιάδες πρόσφυγες, που έχει απλωθεί απ’ άκρη σ’ άκρη ολόκληρης της χώρας, έφθασε και στην Ευρυτανία. Έτσι, ύστερα από την πρωτοβουλία που είχε λάβει ο δήμος Καρπενησίου, τον περασμένο Δεκέμβριο, για συγκέντρωση υλικής βοήθειας, τώρα το Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου, ανταποκρινόμενοι στις συνεχείς και επιτακτικές ανάγκες των Γιατρών του Κόσμου για δωρεές σε είδη πρώτης ανάγκης, ανέλαβαν την πρωτοβουλία συγκέντρωσης φαρμακευτικού υλικού και τροφίμων προκειμένου να στηρίξουν τις δράσεις της οργάνωσης.

prosfyges-eidh11

Οι δωρεές σε είδη ανάγκης στηρίζουν σημαντικά και καθημερινά τις ανθρωπιστικές δράσεις των Γιατρών του Κόσμου σε όλη την επικράτεια, που προσφέρουν τις ιατρικές υπηρεσίες τους στα κέντρα στήριξης των προσφύγων, αλλά και μειονοτικών ομάδων του πληθυσμού της χώρας μας.

Για μία εβδομάδα

Οι δωρεές θα συγκεντρωθούν στο Ιατρείο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου και θα παραδοθούν στον εκπρόσωπο της οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου από το Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας.

Τόσο οι μαθητές του σχολείου και οι οικογένειές τους, όσο και κάθε πολίτης μπορεί να προσφέρει ό,τι μπορεί, ΜΕΧΡΙ και την Τετάρτη 16 Μάρτη 2016.

Τι μπορείτε να προσφέρετε;

Οι ανάγκες ειδών για τη δράση στήριξης των προσφύγων είναι, σύμφωνα με τους Γιατρούς του Κόσμου (http://mdmgreece.gr/) οι εξής:

Φάρμακα: αντιβιώσεις (ενηλίκων και παιδικές), αντιβηχικά σιρόπια, φαρμακευτικά σκευάσματα για το στομάχι, παυσίπονα, δερματολογικές αλοιφές / κρέμες, κρέμες βρεφικής προστασίας (για το σύγκαμα), ηλεκτρολύτες, φαρμακευτικές καραμέλες για το λαιμό για ενήλικες και παιδιά, παυσίπονα, αμπούλες φυσιολογικού ορού (ρινικές πλύσεις), εισπνεόμενα, κολλύρια.

Άλλα είδη: Μπιμπερό, είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια και οδοντόβουρτσες, μωρομάντηλα), αδιάβροχα για ενήλικες και παιδιά, μικρά μπουκάλια νερό και πλαστικά ποτήρια.

Τρόφιμα: γάλα σε σκόνη 1ης και 2ης βρεφικής ηλικίας, μπισκότα (όχι με κρέμα και σοκολάτα), ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, ελαιόλαδο, χυμός τομάτας, βρεφικά γάλατα, καφές, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ.

*Προσοχή απαιτείται στις ημερομηνίες λήξης των σκευασμάτων και των τροφίμων.