Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019

ev media-logo

Επιστολή στον Κοντογεώργο για το επίδομα παραμεθόριων έστειλαν οι δάσκαλοι της Ευρυτανίας

Επιστολή με αποδέκτη τον Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κώστα Κοντογεώργο απέστειλε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού. Σε αυτή, οι δάσκαλοι ζητούν από τον βουλευτή να καταβάλει «κάθε δυνατή προσπάθεια» ώστε να διατηρηθεί το επίδομα προβληματικής περιοχής, η τύχη του οποίου θα καθοριστεί το επόμενο διάστημα. Πιο ειδικά, αναφέρουν τα εξής:

daskaloi-apergia-plateia1

«Όπως γνωρίζετε, με το άρθρο 19 του Ν.4354 (ΦΕΚ 176/16-12-2015), το επίδομα προβληματικής περιοχής δεν περικόπηκε τελικά από τους δημόσιους υπαλλήλους της Ευρυτανίας σε αντίθεση με τα προβλεπόμενα στο σχέδιο νόμου.

 Στον παραπάνω νόμο όμως, ρητά αναφέρεται ότι μέχρι τις 31-3-2016 θα εκδοθεί κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών με την οποία θα καθοριστούν εκ νέου οι περιοχές που δικαιολογούν τη χορήγηση του συγκεκριμένου επιδόματος με κριτήριο τη δυσκολία πρόσβασης λαμβανομένων υπόψη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της νησιωτικότητας και της ορεινότητας των περιοχών.

Επειδή αναμένεται η κοινή Υπουργική Απόφαση, σας καλούμε να καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να διατηρηθεί το συγκεκριμένο επίδομα στους δημόσιους υπαλλήλους της Ευρυτανίας, γνωρίζοντας πολύ καλά τη δυσκολία στην πρόσβαση και τις πολύ δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον νομό μας και που τον καθιστούν έναν από τους πιο δυσπρόσιτους και προβληματικούς».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Στο προηγούμενο φύλλο των «Ευρυτανικών Νέων» (αρ. φυλ. 695, 16-3-16) δημοσιεύθηκε Ψήφισμα του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης ν. Ευρυτανίας με θέμα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο εκ παραδρομής αποδόθηκε στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας.