Σάββατο, 30 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

2ο Γυμνάσιο Καρπενησίου: μαθητές θα πάρουν μέρος σε θεατρικό διαγωνισμό στο Αγρίνιο, στις 7 Απριλίου

Οι μαθητές της θεατρικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Καρπενησίου θα εκπροσωπήσουν την Ευρυτανία στον μαθητικό θεατρικό διαγωνισμό που διοργανώνει η Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας.

2o-gymnasio-theatriko1

«Εδώ και τρεις μήνες, τα μέλη της ομάδας αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους σε πρόβες για να επιτευχθεί ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση. 

Με τη σκηνοθετική καθοδήγηση της κας Ξανθιώτη, οι μαθητές δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, προσπαθούν, χορεύουν, τραγουδούν, "υποκρίνονται", αλλά συγχρόνως ψυχαγωγούνται, ευαισθητοποιούνται, συνεργάζονται, κοινωνικοποιούνται, εκφράζουν συναισθήματα. Διδάσκουν και διδάσκονται πολιτισμό.

Τα παιδιά αναμένεται να ανεβάσουν το έργο "Το ξύλο βγήκε απ' τον παράδεισο", τη γνωστή κωμωδία του Σακελάρη. Η πρώτη παράσταση θα ανέβει για τα δημοτικά και ειδικά σχολεία την 1η Απριλίου 2016, ενώ στις 4 Απριλίου θα ακολουθήσει η δεύτερη παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Η παράσταση στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο του διαγωνισμού, θα ανέβει την Πέμπτη 7 Απριλίου.

«Αίσιο τέλος στο «ξύλο βγήκε από τον παράδεισο», βεβαίως, βεβαίως, αφού όλα μπαίνουν σε μια τάξη. Αίσιο ελπίζουμε να είναι και το τέλος στις προσπάθειες των παιδιών. Ελάτε λοιπόν στην παράσταση και "ένα μυστικό κρυμμένο στης καρδιάς τα βάθη" θα φανερωθεί μπροστά σας. Μια ναζιάρα γατούλα και ένας σοβαρός επιστήμονας θα προσπαθήσουν να κλέψουν τις εντυπώσεις. Το 2ο Γυμνάσιο έχει ξανά τον πρώτο λόγο», αναφέρεται στην σχετική πρόσκληση.

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)