Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Δωρεάν κατασκηνώσεις για παιδιά αγροτών. Οι δικαιούχοι, οι περίοδοι και οι προθεσμίες αιτήσεων

Για ακόμη μια χρονιά θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που βρίσκονται στο Σούνιο Αττικής, και αφορούν παιδιά αγροτών, όπως επίσης και παιδιά υπαλλήλων που υπηρετούν στο Υπουργείο, αλλά και στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειών.

kataskinoseis-paidia1

Η φιλοξενία των παιδιών θα είναι δωρεάν και οι κατασκηνωτές καλούνται να πληρώσουν μόνο τα έξοδα των εισιτηρίων μετακίνησης από τον τόπο διαμονής τους μέχρι την Αθήνα.

Δικαίωμα συμμετοχής

Όπως προαναφέραμε, δικαίωμα συμμετοχής στις κατασκηνώσεις έχουν παιδιά αγροτών (γεωργών, κτηνοτρόφων, δασεργατών και ψαράδων) από όλη τη χώρα, καθώς και των

υπαλλήλων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (Κεντρικές & Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες), των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. του ΥΠ.Α.Α.Τ. και των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των αιρετών Περιφερειών.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ηλικίας 7 έως 15 χρόνων, ήτοι να έχουν γεννηθεί από 1-1-2001 μέχρι και 31-12-2009.

Παράλληλα, δεν θα πρέπει να πάσχουν από κάποια μεταδοτική ή ψυχική νόσο ή κάποιο άλλο αίτιο, «το οποίο θα τα εμποδίζει να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της κατασκήνωσης, όπως π.χ. κολύμπι, τρέξιμο, αθλοπαιδιές κ.λπ.», όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση.

Κατασκηνωτικές περίοδοι

Οι κατασκηνωτικές περίοδοι θα είναι τρεις: η πρώτη ξεκινά στις 21 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 8 Ιουλίου, η δεύτερη στις 10 Ιουλίου μέχρι τις 26 Ιουλίου και η τρίτη περίοδος αρχίζει στις 28 Ιουλίου και τελειώνει στις 13 Αυγούστου.

Αιτήσεις συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στο γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Ευρυτανίας, όπου θα γίνει ο έλεγχος και έπειτα η ηλεκτρονική αποστολή τους στο Υπουργείο.

Η αρμόδια υπηρεσία θα πρέπει να προβεί στην αποστολή των αιτήσεων μέχρι 10/6/2016 για όσες αφορούν την α΄ περίοδο, μέχρι 1/7/2016 για τη β΄ περίοδο και για έως 19/7/2016 για την τελευταία περίοδο.

Τονίζεται πως σε περίπτωση που οι αιτήσεις υπερβαίνουν τη δυναμικότητα της κατασκήνωσης, η επιλογή θα γίνεται με κλήρωση.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα www.minagric.gr, καθώς και να τηλεφωνούν στο γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Ευρυτανίας 22370-23546.