Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Απόψε, Παρασκευή 12 Αυγούστου, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στην Αταλάντη Φθιώτιδας. Μαζί του η Ματούλα Ζαμάνη & η Μ. Κανά

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου μετά από μια ηθελημένη χειμερινή ενδοσκόπηση, παρέα με τη Μελίνα Κανά, τη Ματούλα Ζαμάνη και τους υπόλοιπους συνεργάτες τους, θα προσπαθήσουν για άλλη μια φορά να σταθούν με αυθεντικότητα και καλή διάθεση στο μουσικό γίγνεσθαι του φετινού καλοκαιριού. Σήμερα, Παρασκευή 12 Αυγούστου, θα εμφανιστούν στην Παραλία Παλιομάγαζα, στην Αταλάντη Λοκρίδος. Η συναυλία θα αρχίσει γύρω στις 20.30 το βράδυ.

thanasis-en-oresi1

Φωτογραφία: από τη συναυλία του Θ. Παπακωνσταντίνου στο Καρπενήσι (Εν Όρεσι) το 2013

Ο Θανάσης θα ανέβει στη σκηνή παρέα με τη Ματούλα (ώρα 23.00). Αυτό τον καιρό κυκλοφορεί ένας δίσκος που προέκυψε από τις ηχογραφήσεις παλιότερων εμφανίσεών τους. Έχει τίτλο « 5 Χειμώνες, 6 Καλοκαίρια» και αποτυπώνει την ερμηνεία της Ματούλας στα τραγούδια του Θανάση. Θα τον παρουσιάσουν μαζί με άλλα τραγούδια, σε ένα πρόγραμμα, που σκοπό θα έχει, να αντιτάξει στη σκληρότητα των ημερών την παρηγορητικότητα της τέχνης: «Όλα στραβά γινήκανε και όλα είν’ ωραία».

Θανάσης Παπακωνσταντίνου: λαούτο, μπουζούκι, μπουζουκομάνα, τραγούδι

Ματούλα Ζαμάνη: τραγούδι

Αλέξανδρος Κούστας: τραγούδι

Δημήτρης Μυστακίδης: κιθάρα, λαούτο και φωνή

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος: τρομπέτα, φλικόρνο

Σωτήρης Ντούβας: τύμπανα

Κωστής Χριστοδούλου: πλήκτρα

Αντώνης Μαράτος: ηλεκτρικό μπάσο

Κώστας Παντέλης: ηλεκτρική κιθάρα

Γιάννης Αντωνιάδης: κλαρίνο

Αλέξανδρος Κτιστάκης: κιθάρα, τραγούδι

Ηχοληψία : Μάκης Πελοπίδας & Κλεάνθης Καραπιπέρης

Φωτισμοί : Χρήστος Λαζαρίδης & Βασίλης Πουφτής.

thanasis-matoula1

Η Μελίνα Κανά (εμφάνιση στις 21.30) μία από τις σπουδαιότερες εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, φέτος το καλοκαίρι με την αγαπημένη της μπάντα, τον «Γόη του Θησείου»που ήταν και η αφορμή του τελευταίου της ομώνυμου δίσκου «ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ & Ο ΓΟΗΣ ΤΟΥ ΘΗΣΕΙΟΥ», μας παρασέρνουν, σε ένα μουσικό πρόγραμμα με δυναμισμό, φαντασία, μελωδικότητα και μουσικές ανατροπές! Ηλεκτρική εξωστρέφεια και διονυσιακοί σταθμοί της παράδοσης, τρυφεροί διάλογοι φωνής-κιθάρας και απογειωτικές κορυφώσεις, δυνατές ερμηνείες και ενορχηστρώσεις σε παραδοσιακά και λαϊκά, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά αυτής της μουσικής παράστασης.

kana-melina1

Από τον Στυλίτη, τα Έρημα Κορμιά και τα Μεταξωτά, από τον Πεχλιβάνη και την Ευχή του Νίκου Παπάζογλου, μέχρι το Έρωτά μου Αγιάτρευτε του Τάκη Σούκα και τη Δάφνη του Ψαρογιώργη κάθε τραγούδι και ένα νέο μουσικό τοπίο που ξεσηκώνει και γοητεύει από τον σφυγμό, το πάθος και τη δύναμη της μουσικής.

Η παρέα που αποτελεί τον Γόη του Θησείου είναι :

Παναγιώτης Μανουηλίδης, στις διασκευές, ενορχήστρωση, μπάσο, κιθάρες, τραγούδι

Θάνος Καζαντζής, τύμπανα, ηλεκτρονικά

Κώστας Νικολόπουλος, κιθάρες

Νίκος Παπαϊωάννου, τσέλο, λαούτο

Γιώργος Δούσος , πνευστά.

Hχοληψία , Λεωνίδας Μπεϊλής.

thanasis-atalanti1