Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

[ΒΙΝΤΕΟ] Μποτσάρεια, ημέρα 2η | Τα βασικά σημεία των ομιλιών Παυλόπουλου, Μπακογιάννη και Σουλιώτη, στο Κεφαλόβρυσο

Στα πάντα επίκαιρα διδάγματα που απορρέουν από την αυτοθυσία του Μάρκου Μπότσαρη, στην αδήριτη ανάγκη διαφύλαξης της εθνικής ελευθερίας, της ενότητας και της σύμπνοιας, στάθηκαν, κυρίως, στους χαιρετισμούς τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προρκόπος Παυλόπουλος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς κ. Κώστας Μπακογιάννης και ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, κατά τη διάρκεια των «Μποτσάρειων 2018», στο Κεφαλόβρυσο, το Σάββατο 11 Αυγούστου.

pavl-soul-bako1

Με αφορμή την αναφορά του Κώστα Μπακογιάννη στις φονικές πυρκαγιές της ανατολικής Αττικής, ο ΠτΔ σημείωσε πως αποτελεί στοιχειώδες χρέος «…όλων ημών που επωμιζόμαστε, καθένας στο πλαίσιο του δικού του θεσμικού ρόλου, τις τύχες του Τόπου μας και του Λαού μας, αφενός να αναλογιζόμαστε και ν’ αναλαμβάνουμε, στο ακέραιο, τις ευθύνες, οι οποίες μας αναλογούν και, αφετέρου, να πράττουμε παν το δυνατόν, τόσο για ν’ απαλύνουμε τον ανείπωτο ανθρώπινο πόνο, όσο και για να μην επιτρέψουμε να συμβεί, ποτέ ξανά, μια τέτοια τραγωδία». Εξήρε, δε, πολλάκις το φρόνημα του Μπότσαρη και προέβη σε ιστορικές αναφορές από τη ζωή και τη δράση του.

Είχε προηγηθεί η ομιλία του Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη, που χαρακτήρισε «μεγάλης συμβολικής σημασίας» την επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στο Καρπενήσι, αναφέρθηκε στη βαθιά και πολυετή κρίση και δεν λησμόνησε τις φωτιές της Αττικής, «… που επιβεβαίωσαν πως το Κράτος (…) αποστερεί σήμερα ακόμα και το αγαθό της ασφάλειας».

«Ο θάνατος του Μπότσαρη μας υπενθυμίζει ότι τίποτε δεν μας χαρίζεται», τόνισε κατόπιν και σημείωσε, απευθυνόμενος προς τον ΠτΔ, πως η Ευρυτανία έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ελληνική Ιστορία, «…σε έναν τόπο που οι άνθρωποί του δίνουν συνεχώς τον πιο σκληρό αγώνα, αυτόν της επιβίωσης».

Ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο και τους ανθρώπους του χαρακτήρισε την επίσκεψη του ΠτΔ ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, ενώ αναφερόμενος στα Μποτσάρεια, μίλησε για μια μεγάλη κοινή προσπάθεια, με έντονο το στοιχείο της ανιδιοτέλειας. Και ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σπουδαία, διαχρονική προσφορά της μικρής Ευρυτανίας προς την πατρίδα, ενώ στάθηκε και στον αγώνα του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη για εθνική συμφιλίωση.

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ