Σάββατο, 30 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Σήμερα η ημερίδα στο Καρπενήσι με θέμα την Ψυχική Υγεία από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων ΑμΕΑ Φθιώτιδας

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση έχει προγραμματίσει για σήμερα, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμΕΑ ν. Φθιώτιδας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

sinedriako kentro_karpenisiou

Να θυμίσουμε ότι ο συγκεκριμένος σύλλογος αποτελεί τον φορέα του πρώτου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στο νομό Ευρυτανίας, με 50 άτομα να καταλαμβάνουν θέση και να «πιάνουν» δουλειά μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος.

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, στις 6.30 το απόγευμα της επόμενης Τετάρτης, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα με θέμα «Γνωρίζοντας την ψυχική Υγεία».

Βασικός στόχος, η ευαισθητοποίηση του κοινού στα προβλήματα και τα θέματα της ψυχικής υγείας, σε μια εποχή, άλλωστε, όπου τα ψυχικά νοσήματα παρουσιάζουν σημαντική αύξηση και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να εκτιμά ότι ένα στα τέσσερα άτομα ανά την υφήλιο θα χρειαστούν φροντίδα από ειδικό ψυχικής υγείας κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Η εκδήλωση θα γίνει στα πλαίσια του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα με τίτλο «Εθελοντικές δράσεις προώθησης και προαγωγής δημόσιας υγείας & πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την Π.Ε Ευρυτανίας».

Το πρόγραμμα
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 18.30 με τους καθιερωμένους χαιρετισμούς.

Θα ακολουθήσει η εισήγηση της ψυχολόγου κ. Κατερίνας Κουτσή με θέμα «Εισαγωγή στην Ψυχική Υγεία», για να πάρουν τον λόγο αμέσως μετά οι κοινωνικοί λειτουργοί κ.κ Ελένη Σοφούλη και Παναγιώτα Ράπτη, αναπτύσσοντας τις «Παρεχόμενες Υπηρεσίες ΟΤΑ Α’ βαθμού στους ψυχικά υγιείς και ψυχικά νοσούντες».

Γύρω στις 7.20 το απόγευμα, η εκπαιδευτικός κ. Κατερίνα Μπούκα θα μιλήσει για τις μαθησιακές δυσκολίες και τις επιπτώσεις τους στην ψυχική Υγεία των παιδιών, πριν ανέβει στο βήμα η ψυχολόγος κα Ευμορφία Σιλβιστοπούλου και τοποθετηθεί για τη σχέση κατάθλιψης και αλκοόλ.

Η τελευταία εισήγηση ανήκει στην ψυχολόγο κα Φανή Παπαρούπα, η οποία θα αναφερθεί στη σχιζοφρένεια και το τι πραγματικά ισχύει σχετικά με τη συγκεκριμένη νόσο.

Θα ακολουθήσει η προβολή ταινίας μικρού μήκους με θέμα την ψυχική Υγεία και η αυλαία της ημερίδας θα πέσει με ανοικτό διάλογο και συζήτηση.