Σάββατο, 30 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Η "μαύρη τρύπα" παραμένει. Ακόμη αναζητούνται τα 152.000 ευρώ της ΔΕΥΑΚ

Λογιστικά εμφανίζεται ότι η ΔΕΥΑΚ έχει -ή πρέπει να έχει- εισπράξει το συγκεκριμένο ποσό. Το ποσό αυτό όμως.... αγνοείται. Δεν εμφανίζεται στο ταμείο. Οι ορκωτοί λογιστές δεν υπέγραψαν την έκθεση αναζητώντας πρώτα τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου

dimotiko simboulio_516

Πλήθος ερωτηματικών προκάλεσε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των “Ευρυτανικών Νέων” της περασμένης Τετάρτης, με το οποίο αναδείχθηκε το γεγονός ότι κατά την εκκαθάριση της ΔΕΥΑΚ από ορκωτούς λογιστές, αποκαλύφθηκε έλλειμμα που δεν μπορεί να εξηγηθεί

Στο Δημοτικό Συμβούλιο ειπώθηκε ότι το έλλειμμα προέκυψε από μειώσεις λογαριασμών πελατών της ΔΕΥΑΚ, χωρίς όμως να υπάρχουν δικαιολογητικά, δηλαδή χωρίς να υπάρχει απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και χωρίς να έχει μεταφερθεί στα λογιστικά προγράμματα της μηχανογράφησης.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο επίσης, αποκαλύφθηκε ότι δεν είναι τα μόνα χρήματα για τα οποία αναζητούσαν αποδείξεις οι ορκωτοί λογιστές. Υπήρχε ακόμη και ένα ποσό, ύψους 215.000 ευρώ, το οποίο, ωστόσο, εξηγήθηκε ότι προέκυψε από νόμιμες μειώσεις από λάθος λογαριασμούς πελατών της εταιρείας και για το οποίο υπάρχουν κανονικά αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Σημειώστε. Για τα 152.000 ευρώ της "μαύρης τρύπας" ΔΕΝ υπάρχουν αποφάσεις του ΔΣ της εταιρείας, αλλά και δεν μεταφέρθηκαν τα ποσά αυτά στα νέα λογιστικά προγράμματα, ενώ για τα 215.000 ευρώ... υπάρχουν όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά. Εδώ μάλλον κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να δοθούν άμεσα απαντήσεις.

Εξάλλου, οι ορκωτοί λογιστές κατέθεσαν την ένστασή τους για ακόμη δύο σημεία. Αφορά το ποσό των 830.000 ευρώ που εμφανίζονται ως χρέη της εταιρείας σε τρίτους, για το οποίο αναζητούνται παραστατικά και αποδείξεις και τέλος ανοιχτό μένει το θέμα των 3,5 εκατ. ευρώ, ως σύνολο των συσσωρευμένων ζημιών.

... και μια παλιά έκθεση
ορκωτών λογιστών
Εξάλλου, μόλις την περασμένη Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου (με ημερομηνία πρωτοκόλλου του δήμου 28/9/2012) εστάλη από τους ορκωτούς λογιστές της εταιρείας ΣΟΛ, έκθεση η οποία είχε συνταχθεί το... 1996!.

Το γεγονός αυτό καταγράφεται ως ένα ακόμη περίεργο στοιχείο. Όλοι γνώριζαν ότι στην  εταιρεία από το 1995, χρονιά έναρξης της λειτουργίας της, και μέχρι σήμερα, δεν είχε υπάρξει καμία έκθεση ορκωτών λογιστών. Σήμερα δημοσιεύουμε ότι το 1996 υπήρξε μια έκθεση, η οποία αποκαλύφθηκε... μόλις προχθές.

Απαιτούνται απαντήσεις
Ο πολίτης του δήμου Καρπενησίου, εύλογα απορεί για τον “βίο και πολιτεία” μιας εταιρείας, την οποία χρυσοπληρώνει από το υστέρημά του και μαθαίνει ότι βρέθηκε “μαύρη τρύπα”.

Από μια εταιρεία πλήρως συγκροτημένη, περίμενε κανείς να έχει όχι χρέη -830.000 ευρώ-  όχι μαύρες τρύπες, αλλά κέρδη.

Οι αρμόδιες αρχές και δη τώρα ο δήμος -που αγκάλιασε τους εργαζόμενους της εταιρείας μαζί με τα χρέη της- οφείλουν μια ξεκάθαρη απάντηση στον βαριά φορολογούμενο πολίτη μια χρεωκοπημένης  χώρας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΡΦΗ 

ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ