Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020

ev media-logo

Αστυνομική Δ/νση Στερεάς. Ο απολογισμός του Οκτωβρίου – Αυξήθηκαν οι συλλήψεις – Αριθμοί και στοιχεία

Τη δραστηριότητα των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ευρυτανίας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας για τον μήνα Οκτώβριο ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες η Γ.Α.Δ.Π. Στερεάς Ελλάδας.

astynomia-peripoliko1

Σύμφωνα με τα στοιχεία, παρατηρείται αρχικά σημαντική αύξηση στον αριθμό των συλλήψεων: ενώ τον μήνα Σεπτέμβριο συνελήφθησαν 430 συνολικά άτομα, τον περασμένο μήνα κατεγράφησαν 600 συλλήψεις.

Περιληπτικά, συνελήφθησαν 187 αλλοδαποί για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα (παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών), 80 άτομα για παραβάσεις του νόμου για τα ναρκωτικά, 38 άτομα για διάπραξη κλοπών-διαρρήξεων, 17 άτομα για παράβαση του νόμου για τα όπλα, 14 άτομα για οφειλές προς το Δημόσιο, 61 άτομα για καταδιωκτικά έγγραφα (εντάλματα σύλληψης, αποφάσεις δικαστηρίων κ.α), 11 άτομα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις, 36 άτομα, για διατάραξη οικιακής ειρήνης κλπ.

Επίσης, το ίδιο διάστημα, εξιχνιάστηκαν -μεταξύ άλλων- δύο υποθέσεις ανθρωποκτονίας από πρόθεση, πέντε υποθέσεις πλαστογραφίας και μία υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκου, ενώ κατασχέθηκαν 283 ναρκωτικά δισκία, 33 κυνηγετικά όπλα, 18 μαχαίρια, ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης κ.α

Τέλος, βρέθηκαν συνολικά δέκα οκτώ (18) κλεμμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.