Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Οι απανταχού ευρυτανικοί σύλλογοι κόβουν βασιλόπιτα. Που και πότε θα γίνουν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις

basilopita-kopi

Οι Βουλπιώτες κόβουν πίτα

Την ετήσια κοπή πίτας πραγματοποιεί, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016, ο Σύλλογος Βουλπιωτών «Ο Αη Θωμάς».

Το ραντεβού των Ευρυτάνων θα δοθεί στην κοσμική ταβέρνα «Οι Πρόποδες», στον Καρέα Αττικής (ώρα 12.00 το μεσημέρι), με τη Σοφία Βώττα και τον Στέφανο Κόπανο να αναλαμβάνουν να ανεβάσουν το κέφι, σε ένα γλέντι παραδοσιακό.

Η τιμή κατ' άτομο ανέρχεται στα 17 ευρώ (πλήρες μενού-απεριόριστο ποτό) ενώ είναι δωρεάν για παιδιά κάτω των 6 ετών. Τηλ. κρατήσεων: 6972951778, 6979782477, 6979407565.

Το αντάμωμα των Βινιανιτών

Το προσεχές Σάββατο 23 Ιανουαρίου, ο Σύλλογος Βινιανιτών «Η Κοίμηση της Θεοτόκου» θα πραγματοποιήσει την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, σε εκδήλωση που θα γίνει στη Βαρυμπόμπη Αττικής.

Οι απανταχού Βινιανίτες θα συναντηθούν, στις 8.00 το βράδυ, στην ταβερνα «Άρης», που βρίσκεται στη Λεωφόρου Τατοΐου 249 στη Βαρυμπόμπη. Η τιμή πρόσκλησης ανέρχεται στα 20 ευρώ ανά άτομο, ενώ είναι δωρεάν για παιδιά κάτω των 12 ετών. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα διεξαχθεί και λαχειοφόρος αγορά.

Εκλογές & βασιλόπιτα για την Αδελφότητα Γρανιτσιωτών

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, εξάλλου, στις 11.00 το πρωί, η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών Ευρυτανίας θα διενεργήσει στα γραφεία της στον Καρέα Αττικής (Πλατεία Νικολαίδη), αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και παράλληλα θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.

«Καλούμε όλους τους συγχωριανούς μας να προσέλθουν και να δραστηριοποιηθούν, πλαισιώνοντας το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και προσφέροντας τις φρέσκιες ιδέες τους για ένα καλύτερο μέλλον του Συλλόγου μας», σημειώνουν.

Το ραντεβού των Καριτσιωτών

Ο Σύλλογος Καριτσιωτών προσκαλεί τους φίλους και τα μέλη του να δώσουν το «παρών», την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, στην ετήσια συγκέντρωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και στην συνεστίαση που θα ακολουθήσει.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Ταβέρνα «Θωμάς», στο Περιστέρι Αττικής (πίσω από το άλσος Περιστεριού, οδός Λαρνακος 16. Η τιμή ανέρχεται στα 15 ευρώ ανά άτομο και περιλαμβάνει φαγητό και κρασί. «Θα χαρούμε πολύ να βρεθούμε και η εκδήλωση να έχει μεγαλύτερη επιτυχία από πέρσι», σημειώνουν οι διοργανωτές.

Στο Αιτωλικό οι Σταβλιώτες

Την ετήσια συνεστίασή του διοργανώνει, εξάλλου, και ο Σύλλογος Σταβλιωτών Ευρυτανίας, τα μέλη και οι φίλοι του οποίου θα ανταμώσουν, το Σάββατο 23/1, στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού, στο κέντρο «Ο Πλάτανος». Η τιμή πρόσκλησης ανέρχεται στα 15 ευρώ.

Σε Λαμία & Αθήνα οι Χρυσιώτες

Σε Λαμία και Αθήνα θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Σύλλογος Απανταχού Χρυσιωτών Ευρυτανίας «Η Παναγία». Στη φθιωτική πρωτεύουσα το ραντεβού είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, στην ταβέρνα «Μπούρας Βασίλης» στην περιοχή Γαλανέικα (Κυθήρων 5), γύρω στις 12.00 το μεσημέρι. «Οι αντιπρόσωποί μας Καρανίκας Βασίλης και Καρανίκας Γιώργος θα σας υποδεχθούν με μεγάλη χαρά και θα είναι μια ευκαιρία συνάντησης των Χρυσιωτών στην πόλη της Λαμίας που αριθμεί πολλούς χωριανούς μας», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι διοργανωτές.

Παράλληλα, ο Σύλλογος θα κόψει την πίτα του και στις 7 Φεβρουαρίου, αυτή τη φορά στην Αθήνα, στο κατάστημα EL GRECO (συμβολή των οδών Κολχίδος & Μεγάλου Σπηλαίου) στους Αμπελόκηπους (ώρα 11.30 πμ). Την κοπή θα ευλογήσει ο πατήρ Δημήτριος Σκόνδρας. Τηλέφωνα επικοινωνίας, για την Αθήνα: 6972519690 και για τη Λαμία: 6945794298.

Φέτος στο Αγρίνιο η βασιλόπιτα των Επινιανιτών

Ο Σύλλογος Επινιανιτών Αγράφων Ευρυτανίας «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο Αγρίνιο. Έτσι, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016, στις 12.00 το μεσημέρι, μέλη και φίλοι του συλλόγου μπορούν να παραβρεθούν στην ταβέρνα «Το στέκι του Γιάννου» στα Τριαντέϊκα Νεάπολης. Για περισσότερες πληροφορίες διατίθενται τα τηλέφωνα: 2641029374 & 6945463919.