Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Τα Άγραφα στο επίκεντρο. Πολιτιστική ημερίδα στην Αλίαρτο Βοιωτίας. Τα θέματα και το πρόγραμμα

Ο Σύλλογος Αγραφιωτών Ευρυτανίας « Τ’ΑΓΡΑΦΑ», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τροβάτου Αγράφων Ευρυτανίας και ο Πολιτιστικό Σύλλογος Επινιανιτών Ευρυτανίας «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», σε συνεργασία με τον δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων, πραγματοποιούν πολιτιστική ημερίδα την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 11.00 το πρωί, στο Εκθεσιακό Κέντρο στην Αλίαρτο Βοιωτίας.

agrafa-gefyri1

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παρουσίαση -από τον δικηγόρο Καρπενησίου κ. Χαράλαμπο Κούτσικο- του βιβλίου «ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ», του φιλολόγου Ευρυτάνα κ. Γεωργίου Κων. Καραγεώργου, το οποίο αναφέρεται στην ιστορία των Αγράφων από το 1430-1830 μ.χ.

Παράλληλα, θα γίνει η παρουσίαση -από τον φιλόλογο κ Παναγιώτη Σαλαγιάννη- του βιβλίου «Κωνσταντίνος Ζαρκαδούλας. Ο ανθρωπιστής γιατρός των Αγράφων» για τον γιατρό Κωνσταντίνο Λάμπρου Ζαρκαδούλα. Το βιβλίο, που έχει γράψει ο γιός του Λάμπρος Ζαρκαδούλας, είναι μια προσφορά στη μνήμη του γιατρού, που γεννήθηκε στα Επινιανά των Αγράφων και περιγράφει την προσωπικότητα του ίδιου, αλλά και την προσφορά του στους κατοίκους των Αγράφων και την κοινωνία γενικότερα.

Συντονιστής θα είναι ο ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Κλεομένης Κουτσούκης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η προσέλευση των προσκεκλημένων θα γίνει από τις 11.00 έως τις 11.15 το πρωί, ενώ θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τους προέδρους των Διοικητικών Συμβουλίων των συλλόγων και από τους επισήμους.

Στη συνέχεια θα γίνει μια σύντομη παρουσίαση των ομιλητών από τον συντονιστή της εκδήλωσης και η παρουσίαση των βιβλίων. Στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των παρισταμένων και διευκρίνιση τυχόν ερωτήσεων.

Για περισσότερες διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επικοινωνούν με τους προέδρους του Συλλόγου Αγραφιωτών Ευρυτανίας κ. Λάμπρο Γατή (τηλ. 6977695120), του Συλλόγου Τροβάτου Αγράφων κ. Λάμπρο Κοκκολη (τηλ. 6942247710) και του Πολιτιστικού Συλλόγου Επινιανιτών κ. Γεώργιο Χρύσανθο (τηλ. 6973774961).