Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Έκκληση για οικονομική βοήθεια στα Άγραφα. Η συνάντηση Μπαμπαλή με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή

Έκτακτη οικονομική βοήθεια από το υπουργείο ζήτησε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αγράφων από τον υπουργό, ώστε να καλυφθεί μέρος των δαπανών που ο δήμος από ιδίους πόρους δαπάνησε για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων το 2015 αλλά και το 2016.

 mpampalis-kouroumplis1

Η συνάντηση του δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα. Η συνάντηση έγινε με αυξημένες προσδοκίες από την πλευρά του δημάρχου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου το δημάρχου Αγράφων μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: "… στην Αθήνα μετέβη ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος κρίσιμα για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Αγράφων θέματα."

"Ο κ. Μπαμπαλής έθεσε στον κ. Υπουργό μια σειρά θεμάτων που αφορούν στη Στέγαση των Υπηρεσιών του Δήμου Αγράφων καθώς και προσλήψεων προσωπικού, ώστε να καλυφθούν κατ’ ελάχιστον τα τεράστια κενά που υπάρχουν στις Υπηρεσίες του Δήμου σε εξειδικευμένο προσωπικό, κάτι που δυσχεραίνει τη λειτουργία του Δήμου σε όλα τα επίπεδα."

"Επίσης ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για τις ανάγκες και τα προβλήματα του Δήμου και ζήτησε βοήθεια και ενίσχυση της πολιτικής προστασίας αλλά και χρηματοδότηση του Δήμου για την κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης που είχε αντιμετωπίσει το Α’ εξάμηνο του 2015 με δαπάνες του Δήμου."

"Ο κ. Μπαμπαλής ευχαριστεί θερμά τον κ. Υπουργό, τόσο για τη συζήτηση και κατανόησή του, για την ευαισθησία και την αποτελεσματικότητα των ενεργειών του, όσο κυρίως για την απεμπλοκή των διαδικασιών στο πολύ σημαντικό ζήτημα της στελέχωσης μικρών Δήμων με Τακτικό και εξειδικευμένο προσωπικό ΠΕ και ΤΕ, ώστε να γίνουν βιώσιμοι και λειτουργικοί."