Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Εκδρομή στην Αθήνα διοργανώνει το Σαββατοκύριακο (5-6/3) ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας - Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου, οΣύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας καλεί τα μέλη και τους φίλους του στην διήμερη εκδρομή που θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαρτίου.

sillogos-gynaikwn-pita-2016

Όσοι ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα με τον σύλλογο, θα παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μ. Ντενίση στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Τηλ. επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες: 6988709634 & 6971815329.

Για την Ημέρα της Γυναίκας, ο Σύλλογος αναφέρει σχετικά:

"Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women's Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή. Η άνοδος του φεμινιστικού κινήματος στη Δύση τη δεκαετία του '60 αναζωογόνησε τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, που από το 1975 διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων. Ο εορτασμός, ύστερα από πολύχρονη καθυστέρηση καθιερώθηκε το 1910 με πρόταση της Γερμανίδας σοσιαλίστριας Clara Zetkin κατά τη διάρκεια της Δεύτερης Διεθνούς ενώ εορτάσθηκε για πρώτη φορά το 1911"

Έκοψαν πίτα

Εξάλλου, στις 20 Φεβρουαρίου, ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας πραγματοποίησε, σε κατάστημα στο χωριό Γοριανάδες, την καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, σε μια βραδιά που περιλάμβανε ζωντανή μουσική, χορό και αρκετές εκπλήξεις (ΦΩΤΟ).