Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Καλοκαίρι στον Προυσό. Εκδηλώσεις από 16 έως 23 Αυγούστου - Όσα θα γίνουν

Μια σειρά από ενδιαφέρουσες δράσεις ετοιμάζει για τον Αύγουστο η Ένωση Απανταχού Προυσιωτών «Παναγία η Προυσιώτισσα». Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από τις 16 έως τις 23 Αυγούστου και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, παιδιά και ενήλικες.

 prousos-tavli-plateia1

Το πρόγραμμα

Αρχικά, από τις 16 έως τις 18/8 θα υλοποιηθεί Παιδικό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι, κάθε μέρα στις 10.30 το πρωί, εκεί όπου οι μικροί φίλοι θα επιστρατεύσουν φαντασία και δημιουργικότητα.

Ενδιάμεσα, την Τετάρτη 17/8, οι Προυσιώτες (σε συνεργασία με εταιρεία εναλλακτικού τουρισμού) ετοιμάζουν διάσχιση της Μαύρης Σπηλιάς via Ferrata, μια μοναδική εμπειρία στην ευρυτανική φύση. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 12 ευρώ/άτομο (περιλαμβ. έμπειρους συνοδούς & εξοπλισμό) και το ραντεβού είναι προγραμματισμένο για τις 10.00 πμ, στην είσοδο της σπηλιάς. Την ίδια ημέρα (17/8) θα προβληθεί παιδική ταινία, στην Αγ. Παρασκευή (ώρα 8.30μμ).

Την επομένη (18/8) σειρά έχει το «γυναικείο απόγευμα», μια συνάντηση των γυναικών του χωριού, στις 6.30 το απόγευμα, στη βρύση στον Αγ. Δημήτριο, με το μενού να περιλαμβάνει εκλεκτά εδέσματα και τσίπουρο. Στις 19/8 προγραμματίζεται Πάρτι Νεολαίας και την επόμενη ημέρα θα γίνει η Γενική Συνέλευση του συλλόγου, στην πλατεία του χωριού (11.00 πμ).

Το καθιερωμένο Τουρνουά Τάβλι & Δηλωτής θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 23 Αυγούστου, ενώ στις 21 του ίδιου μήνα θα λάβει χώρα Βραδιά Αστροφυσικής: στις 8.00 το βράδυ, στην Αγ. Παρασκευή, θα γίνει παρουσίαση με θέμα το Σύμπαν από τον πρόεδρο του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας, κ. Σμάνη, ουρανογραφία της ημέρας & παρατήρηση των πλανητών Άρη, Δία, Κρόνου αλλά και της Σελήνης, με φορητά τηλεσκόπια.

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν ανήμερα της γιορτής της Παναγίας της Προυσιώτισσας, Τρίτη 23 Αυγούστου, με παραδοσιακή πανηγύρι, ζωντανή ορχήστρα, χορό, τραγούδι και φαγοπότι, στην πλατεία του χωριού.