Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Στα Άγραφα συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας. Χρηματοδοτήθηκαν για τα Άγραφα 13,1 εκατ. ευρώ τα τελευταία 2 χρόνια. Κ. Μπακογιάννης: "Η σκέψη μας είναι και στη μεγάλη πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια"

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή συνεδρίαση του Περιφερικού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας στο χωριό Άγραφα. Πρόκειται για την 13η τακτική συνεδρίαση του κορυφαίου οργάνου της περιφέρειας που για πρώτη φορά γίνεται στο χωριό Άγραφα Ευρυτανίας.

Στην συνεδρίαση με ιδιαίτερο ευρυτανικό ενδιαφέρον, συμμετέχει σύσσωμη η αυτοδιοικητική ηγεσία της Ευρυτανίας. Τόσο ο δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής όσο και ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, όπως επίσης και ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τάσιος, παραβρίσκονται στη συνεδρίαση.

Επίσης το "παρών έδωσε ο βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος άλλα και ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος.

Τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιέιται σε υπαίθρια αίθουσα που οργανώθηκε από τον δήμο Αγράφων στην πλατεία του χωριού, παρακολουθεί πλήθος Αγραφιωτών.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση πως τα τελευταία δυο χρόνια, έχουν χρηματοδοτηθεί από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έργα που ξεπερνούν τα 13,1 εκατ. ευρώ.

Αδικημένα τα Άγραφα

Για την φιλοξενία δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τους δημότες των Αγράφων. «Τα Άγραφα, ταυτισμένα με λεβεντιά και ελευθερία. Περήφανα αλλά και τόσο αδικημένα. Τα 13,1 εκ. ευρώ, δεν είναι αρκετά να αποκαταστήσουν τα χρόνια αδικίας. Ο προγραμματισμός μας για ισόρροπη ανάπτυξη, δεν σταματά αλλά συνεχίζεται», ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης, απευθυνόμενος στους Αγραφιώτες. 

Με το μυαλό στη μεγάλη πυρκαγιά της Εύβοιας

Ωστόσο ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε και στην μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Εύβοια για τέταρτη ημέρα κα έχει κατακάψει χιλιάδες στρέμματα δάσους.

Για τον λόγο αυτό, αποχώρησε εκτάκτως για την Εύβοια, νωρίς το μεσημέρι.

«Το μυαλό μας είναι εκεί. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και γίνεται μια τεράστια προσπάθεια. Τις τελευταίες ημέρες κινδύνεψαν περιοχές. Διασφαλίσαμε ανθρώπινες ζώνες. Θα κινηθούμε άμεσα στις επόμενες ημέρες να αποκαταστήσουμε το φυσικό περιβάλλον. Ευχαριστώ τους πυροσβέστες και τους εθελοντές. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης.