Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019

ev media-logo

«Το Γεφύρι του Μανώλη πρέπει να διασωθεί πάση θυσία». Τοποθέτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε στα Άγραφα

Κατά τη διάρκεια της ιστορικής, όπως χαρακτηρίστηκε, συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στα Άγραφα Ευρυτανίας, τον λόγο πήραν και αρκετοί εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, που εξέθεσαν σκέψεις και προβληματισμούς. Ένας εξ αυτών, ο κ. Γρηγόρης Φέρρας, εκπρόσωπος του Συλλόγου Φίλων Γέφυρας Μανώλη, ο οποίος ανέφερε:

gefyri-manoli1

«Κύριε Περιφερειάρχα

Κύριοι Αντιπεριφερειάρχες,

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριοι Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι,

αγαπητές φίλες κ φίλοι,


Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι έχουν γίνει από μέρους σας σημαντικές ενέργειες για την αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού Μανώλη. Ζητούμε όμως να γίνει συνεργασία κ συγχρονισμός των φορέων ούτως ώστε να επιτύχουμε την άμεση και έγκαιρη αποκατάσταση. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα.

Ήδη έχει καταρρεύσει το δεξιό πέδιλο του γεφυριού κ κρίνουμε επιτακτική την ανάγκη να προχωρήσει πρόχειρη μελέτη από το μεσοδιάστημα μέχρι την αναστήλωση. Γνωρίζετε ότι διαθέσατε 470.000 ευρώ για ασφαλτόστρωση του δρόμου μέχρι το γεφύρι που υλοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2014. Είναι κρίμα λοιπόν να χάσουμε το γεφυρι και να μας "μείνει" ο δρόμος. ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ.

Για την ιστορία να αναφέρω ότι στο γεφύρι του Μανώλη έδωσε μάχη ο ήρωας μας Αντώνης Κατσαντώνης με τους Τουρκαλβανούς κ σκοτώθηκε ο οπλαρχηγός ο Δίπλας. Για να είμαστε λοιπόν στο ιστορικό αυτό συνέδριο εδώ στα Άγραφα κ να μπορούμε να μιλάμε το οφείλουμε σε αυτούς. Από την πλευρά μας προτείνουμε να γίνει καταγραφή ανάδειξη και χαρτογράφηση των θρησκευτικών κ ιστορικών μνημείων που είναι βυθισμένα στην λίμνη Κρεμαστών. Να δημιουργηθεί επίσημος τουριστικός οδηγός του δήμου Αγράφων. Καταλήγοντας, αφού σας ευχαριστήσω θεωρώ ότι μόνο ΕΝΩΜΕΝΟΙ μπορούμε να διασώσουμε την ιστορία μας».