Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Θλίψη στο Κρίκελλο για τον απροσδόκητο χαμό του Θανάση Τσαμαδού, που «έφυγε» στα 59 του. Κώστας Κοντογεώργος: “Έχασα έναν προσωπικό μου φίλο”

Την Τρίτη 16 Αυγούστου 2016, ο Θανάσης Τσαμαδός, από το Κρίκελλο Ευρυτανίας, άφησε την τελευταία του πνοή μετά από αιφνίδιο καρδιακό επεισόδιο. Ήταν μόλις 59 ετών.

tsamados-thanasis

Ο αγαπητός από όλους Θανάσης, υπήρξε πρώην στέλεχος της Αναπτυξιακής Εταιρείας “ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε.”, οικονομολόγος και άριστος γνώστης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, που οδήγησε στην αλματώδη ανάπτυξη τα πρώτα χρόνια της χρεοκοπημένης πλέον εταιρείας της Π.Ε. Ευρυτανίας.

Επί των ημερών του στην εταιρεία, τη δεκαετία του ‘90, εγκρίθηκαν δεκάδες προτάσεις στα προγράμματα αγροτοτουρισμού, με αποτέλεσμα πολλές σημερινές ιδιωτικές επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων και άλλων τουριστικών επενδύσεων, να επιδοτηθούν στα πρώτα τους βήματα, από τα ευρωπαϊκά κονδύλια, βάζοντας στην ουσία τις βάσεις για την τουριστική ανάπτυξη στην Ευρυτανία.

Ο Θανάσης Τσαμαδός τα τελευταία χρόνια μετά τα δυσμενή γεγονότα στην ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε., έμεινε άνεργος και διέμενε μόνιμα στο Κρίκελλο. Υπήρξε μάλιστα και πρώτος πρόεδρος και στη συνέχεια επίτιμος πρόεδρος, της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας Κεραυνός Κρικέλλου.

“Ποιος να το πιστέψει… Πενθεί ολόκληρο το χωριό σημερα… Απίστευτο κι όμως αληθινό. Στις 14:00, σήμερα όλο το χωριό συνοδεύει στην τελευταία του κατοικία, τον άνθρωπο που μας έβαζε κάθε μέρα τις φωτογραφίες του από το Κρίκελλο και μας έδειχνε όμορφα τοπία και δραστηριότητες. Αποχαιρετάμε τον επίτιμο πρόεδρο του Κεραυνός Κρικέλλου Α.Σ. τον αγαπημένο Θανάση Τσαμαδό. Καλό παράδεισο πρόεδρε…”, έγραψε μεταξύ άλλων, στα κοινωνικά δίκτυα η ομάδα του Κεραυνού.

Ήταν λάτρης του τόπου του. Πάντα χαμογελαστός και πάντα κοντά στους συμπολίτες του. Όλοι είχαν έναν καλό λόγο να πουν. Με τις γνώσεις του στα οικονομικά, βοηθούσε τους νέους του χωριού του, που τον υπεραγαπούσαν, δίνοντάς τους συμβουλές, ενώ ήταν δραστήριος κυνηγός και ψαράς στα βουνά και τα ποτάμια της Δομνίστας και του Κρικέλλου.

Ο θάνατος τον βρήκε την Τρίτη 16 Αυγούστου 2016. Υπέστη καρδιακό επεισόδιο καθόσον βρισκόταν στο χωράφι του κοντά στο ποτάμι. Ήταν όμως μόνος του και αβοήθητος. Οι συγχωριανοί του τον βρήκαν τρεις ώρες μετά τον θάνατό του, όταν τον αναζήτησαν.

Ήταν γεννηθείς το 1957. Πριν λίγα χρόνια έχασε την μητέρα του ενώ παλαιότερα είχε χάσει και τον πατέρα του. Είχε μια αδελφή που διαμένει εκτός Ευρυτανίας.

Η κηδεία του έγινε την Τετάρτη 17 Αυγούστου στις 2 το μεσημέρι, στο Κρίκελλο Ευρυτανίας, μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ

“Τον ξέχασαν όλοι. Ήταν ένας χρήσιμος άνθρωπος για την Ευρυτανία”

Στενός συνεργάτης του Θανάση Τσαμαδού, στα χρόνια της ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε., υπήρξε ο βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, από τη θέση τότε του νομάρχη Ευρυτανίας ή του αντινομάρχη παλαιότερα.

Μιλώντας στα «Ευρυτανικά Νέα» είπε: Τον θάνατό του τον έμαθα την προηγούμενη Τετάρτη, δυστυχώς ήταν πρόωρος ο χαμός του Θανάση Τσαμαδού, σε νέα ηλικία, από ένα έκτακτο γεγονός της υγείας του. Εκείνο που με θλίβει ιδιαίτερα είναι ότι έλειπα και δεν ήταν δυνατόν να είμαι παρών στην εξόδιο ακολουθία του, αλλά θέλω να πω μόνο δύο λόγια: Προσωπικά έχασα ένα καλό φίλο και έναν πολύτιμο συνεργάτη, που όλα τα προηγούμενα χρόνια συνεργαστήκαμε για το καλό του τόπου.

Όμως θέλω να τονίσω ότι και η Ευρυτανία έχασε ένα από τα βασικά της στελέχη, τα οποία σε δύσκολους καιρούς έδωσαν πολύ σκληρές μάχες και ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα της ανάπτυξης του νομού μας, αυτόν του τουρισμού στην περιοχή μας που θεμελιώσαμε, να μην τα ξεχνάμε αυτά.

Εγώ θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα αντίο. Ένα πραγματικό αντίο στο φίλο Θανάση, που έφυγε απρόοπτα και γρήγορα από κοντά μας. Βεβαίως ο ίδιος τον τελευταίο καιρό επέλεξε την μοναξιά του, την απομόνωσή του για πολλούς και διάφορους λόγους και βεβαίως δεν θα πάψω να λέω ότι φίλοι και πολλοί γνωστοί, τον ξέχασαν όλοι. Εγώ δεν θέλω να συγκαταλέγομαι σε αυτούς, παρόλες τις υποχρεώσεις μου, είμαι από τους ανθρώπους που πάντα είχα επαφή με τον Θανάση. Με θλίβει επίσης το γεγονός, όπως έμαθα, και στην εξόδιο ακολουθία του, δεν βρέθηκε ένας να πει δύο λόγια για τον Θανάση Τσαμαδό, έναν χρήσιμο το επαναλαμβάνω άνθρωπο για την Ευρυτανία.

Αντίο φίλε Θανάση.”