Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

update. (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ) Εντατικά εργάζονται τα μηχανήματα για να ανοίξουν τον δρόμο των Αγράφων που έκλεισε μετά τη χθεσινή μεγάλη κατολίσθηση

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΟΙΞΕ - ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ


Προηγούμενο ρεπορτάζ

Κλειστός παραμένει μέχρι και αυτή την ώρα ο δρόμος των Αγράφων λόγω μεγάλης κατολίσθησης που σημειώθηκε την Πέμπτη (16/2). Τα "Ευρυτανικά Νέα" εξασφάλισαν φωτογραφίες από το σημείο και τις προσπάθειες των μηχανημάτων σήμερα.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ


agrafa-katol-11


agrafa-katol-12


Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΠΡΩΙ

agrafa-katol-4


agrafa-katoli-22


agrafa-katol5


agrafa-katol6


agrafa-katol-nixan1


agrafa-katol7-makkas

Πάνω από 60 μέτρα είναι το μήκος του δρόμου που μπαζώθηκε από τη χθεσινή κατολίσθηση που έγινε -όπως έγραψαν τα Ευρυτανικά Νέα- μάλιστα σε ένα σημείο του καινούργιου δρόμου των Αγράφων που έχει προστατευτικό μεταλλικό δίκτυ για την συγκράτηση κατολισθήσεων.

Προσπάθειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας γίνονται από χθες και συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή 16/2/2018. Η κατολίσθηση βρίσκεται σχεδόν 1000 μέτρα μετά την διασταύρωση της Κρέντης, (Θέση "Ακόνια") στο νέο δρόμο των Αγράφων.

Προς το παρόν η κίνηση προς τα χωριά των Αγράφων γίνεται μέσω Παλαιοκατούνας - Σύχνικο - Μοναστηράκι, ενώ στις επόμενες ώρες θα δοθεί προσωρινή πρόσβαση από τον χωματόδρομο στη θέση Κρυονέρι προς Βαρβαριαδα, ωστόσο "... με αποκλειστική ευθύνη των οδηγών", τονίζουν οι αρχές.

Στο σημείο της κατολίσθησης βρέθηκε από το πρωί σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τάσιος όπως επίσης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του δήμου Αγράφων κ. Αποστόλης Μάκκας.

Τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, μαζί με μηχανήματα του δήμου Αγράφων, και οι χειριστές τους, εργάζονται πυρετωδώς από τις πρώτες πρωινές ώρες ώστε να ανοίξει ο δρόμος το συντομότερο, καθώς επιχειρούν κάτω από αντίξοες συνθήκες με κίνδυνο να υπάρξει και νέα πτώση πετρών από το σχεδόν κάθετο πρανές που κατολίσθησε.