Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ) Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν στους Κορυσχάδες. Η εκδήλωση μνήμης για την ιστορική Εθνοσυνέλευση

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Καρπενησίου και του Δήμου Αγράφων, για την οργάνωση και τον εκσυγχρονισμό των δύο Μουσείων Εθνικής Αντίστασης, στους Κορυσχάδες και την Παλαιά Βίνιανη, υπογράφηκε την Κυριακή, 20 Μαΐου 2018, στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμής στους Κορυσχάδες για τη συμπλήρωση 74 χρόνων από τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου.1

Επίσημος προσκεκλημένος -και κεντρικός ομιλητής- ήταν ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Επικρατείας κ. Χριστ. Βερναρδάκης. Στον λόγο του, ο ΠτΒ κ. Βούτσης επισήμανε την ανάγκη ανασύστασης της ιστορικής μνήμης, ιδίως τώρα που η χώρα εξέρχεται μιας πολυετούς περιπέτειας, και εξέφρασε την ελπίδα να αποτελέσει η ευρύτερη περιοχή «ένα υπερτοπικό κέντρο τιμής, μνήμης, επαφής των νέων γενιών, των σχολείων όλης της χώρας με την ιστορία μας» τονίζοντας πως «μόνο έτσι, κοιτάζοντας τον εαυτό μας στον καθρέφτη της ιστορίας, θα μπορέσουμε να πορευτούμε σ’ ένα καλύτερο μέλλον».

Ενωτικός, μακριά από διχαστικά διλήμματα, εμφανίστηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς. «Έχουμε σήμερα την ευκαιρία», ανέφερε στην ομιλία του, «να ανεβάσουμε την δημοκρατίας μας σε υψηλότερο επίπεδο. Με τη βοήθεια όλων μας. Πάντοτε θα μας χωρίζουν θεμιτές και αναγκαίες διαφορές. Επί προγραμμάτων και θέσεων. Η αντιπαράθεση θα είναι αναμφίβολά σκληρή. Ιδεολογικά και κομματικά. Επειδή διαφωνούμε όμως, δε σημαίνει πως δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε. Ας μην σμικραίνουμε την Ελλάδα στα όρια μιας παράταξης. Ουδείς άλλωστε κατέχει την απόλυτη αλήθεια (…)».

Στη διαχρονική ανάγκη για ενότητα, συμφιλίωση και συλλογικό πνεύμα στάθηκε ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, που έκανε, επίσης, αναφορά και στον "Κλεισθένη", το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ζητώντας από τον κ. Βούτση να μην επιτρέψει "...πολιτικά παιχνίδια και μικροκομματικές σκοπιμότητες".

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ακόμα: ο αντιπρόεδρος της ΒτΕ και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιώργος Βαρεμένος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τριαντάφυλλος Μηταφίδηςο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Σταικούρας, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Κώστας Αθανασίουο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, ο δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, εκπρόσωποι κομμάτων, αυτοδιοικητικοί, πολιτευτές, μέλη αντιστασιακών οργανώσεων κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

2

3

4

5

6

7