Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Η Βαλαώρα αποχαιρέτισε τον π. Παναγιώτη Σταμούλη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών – Υπηρέτησε για 40 χρόνια την τοπική εκκλησία

Τελέστηκε πριν λίγες ημέρες, στη γενέτειρά του, τη Βαλαώρα Ευρυτανίας, η νεκρώσιμος ακολουθία, παρουσία του Μητροπολίτη Καρπενησίου, ιερέων και πιστών, του συνταξιούχου ιερέα π. Παναγιώτη Σταμούλη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών. Υπηρέτησε με ζήλο την τοπική εκκλησία για σχεδόν 40 χρόνια και υπήρξε «…ένα επίλεκτο μέλος του πρεσβυτερίου της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, σεμνός, ταπεινός και ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία», όπως αναφέρει η Μητρόπολη, που παραθέτει στοιχεία για τη ζωή και την εκκλησιαστική του πορεία:

pater stamoulis_balaora_death

Ο π. Παναγιώτης Σταμούλης του Δημητρίου και της Ευανθίας γεννήθηκε στις 20/7/1930 στη Βελαώρα Ευρυτανίας. Νυμφεύθηκε μετά της Ειρήνης Σκεπατάρη δημιουργώντας μια πολύτεκνη οικογένεια (5 παιδιά). Ένα από τα 5 παιδιά του, ο π. Νικόλαος είναι ιερέας και διακονεί στην πόλη του Καρπενησίου (Ι.Ν. Παναγίας). Αξιώθηκε να δει κύκλω της τραπέζης του τέκνα τέκνων. Χειροτονήθηκε διάκονος στις 7/12/1980 υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κυρού Νικολάου και πρεσβύτερος στις 14/12/1980. Ανέλαβε αρχικά εφημέριος του  Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου Χρυσόβων Ευρυτανίας, μέχρι στις 15/7/1982.

Μετατέθηκε κατόπιν στην ενορία της Κοιμήσεως Θεοτόκου Βελαώρας (ιδιαίτερη πατρίδα του) όπου παρέμεινε μέχρι την 30/10/2010, ημέρα απολύσεως του, έχοντας συμπληρώσει 30 έτη υπηρεσίας. Ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος στις 22/5/2016 του απένειμε το οφφίκιο του οικονόμου, ως δείγμα ευαρέσκειας για την πολυετή του διακονία.