Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

«Τα αδέλφια μου». Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο για παιδιά, της Ευρυτάνισσας Ράνιας Μπουμπουρή

Κυκλοφόρησε, από τις εκδόσεις «Ψυχογιός», το νέο βιβλίο της Ευρυτάνισσας Ράνιας Μπουμπουρή. Φέρει τον τίτλο «Τα αδέλφια μου» και απευθύνεται σε παιδιά.rania-boubouri-biblia1

 

Όπως δηλώνει η ίδια στα «Ευρυτανικά Νέα»: «Στο καινούργιο μου βιβλίο, ‘Τα αδέλφια μου’, εστιάζω κυρίως στα συναισθήματα που γεννά στα παιδιά η συμβίωση, συναισθήματα που περνούν από μια μεγάλη γκάμα και σε κάθε σελίδα συνδέονται με διαφορετικό ζώο - αυτό είναι ένα εύρημα που αξιοποίησε δημιουργικά και η εικονογράφος Χρύσα Σπυρίδωνος, η οποία με τις ευφάνταστες εικόνες της αποτυπώνει θαυμαστά τη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στ’ αδέλφια μέσα από τη χαρά και τη λύπη τους, μέσα από τον ενθουσιασμό και τον θυμό τους, μέσα από τις σκανταλιές και τα παιχνίδια τους (…)».

«Όσο πιο μικρά είναι τα παιδιά στα οποία απευθύνεται ένας συγγραφέας», προσθέτει, «…τόσο πιο μεγάλη είναι η πρόκληση να βρει τον κατάλληλο τρόπο να τους μιλήσει για θέματα ουσιαστικά που ίσως φαντάζουν δεδομένα, αλλά δεν είναι. ‘Οι γονείς μου’, ‘Η γιαγιά μου και ο παππούς μου’ και ‘Τα αδέλφια μου’ είναι τρία βιβλία που έγραψα με τη σκέψη: ‘Τι θ’ άξιζε να πούμε σε πολύ μικρά παιδιά για την οικογένεια;’».

remote.jpg