Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Ζητούν την ίδρυση μουσικού σχολείου στο Καρπενήσι. Αναφορά του Βουλευτή Ευρυτανίας στον υπουργό Παιδείας (έντυπη)

Την καθολική απόφαση, σύσσωμης  της τοπικής πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, όπως επίσης και των συλλόγων καθηγητών και γονέων, μετέφερε στον υπουργό Παιδείας ο βουλευτής Ευρυτανίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, ζητώντας να ιδρυθεί μουσικό σχολείο στο Καρπενήσι.kontogeorgos-mousiko-sxoleio1

ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΥ

Η αναφορά του Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κώστα Κοντογεώργου, με ημερομηνία 8 Απριλίου 2019 προς τον υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου με θέμα: “Ίδρυση Μουσικού Σχολείου στο Καρπενήσι”, έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Με το Αρ.Πρωτ.:2819/3-12-2019 έγγραφο της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο συμπεριλάμβανε και την απόλυτη συμφωνία της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, προτείνεται στο Υπουργείο σας αφενός να μην γίνει καμία μεταβολή στην υφιστάμενη κατάσταση των σχολικών μονάδων του Νομού, αφετέρου υποβάλλουν αίτημα και πρόταση για την ίδρυση Μουσικού Σχολείου στο Καρπενήσι (Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις).

Η πρόταση συνοδευόταν από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αλλά και από τις θετικές γνωμοδοτήσεις, της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, του Δήμου Καρπενησίου, του Δήμου Αγράφων, της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου, της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής.

Παράλληλα, διαβεβαίωναν τις υπηρεσίες σας, ότι: 1. Η υπό ίδρυση σχολική μονάδα, μπορεί να στεγαστεί στον πλεονάζοντα χώρο του 2ου Γυμνασίου Καρπενησίου. 2. Ο Δήμος Καρπενησίου, έχει προβλέψει στον προϋπολογισμό του 2019 τις απαραίτητες πιστώσεις για την λειτουργία της. 3. Η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, αναλαμβάνει την ευθύνη μεταφοράς των μαθητών.

Τέλος, σύσσωμη η τοπική κοινωνία, έχει αγκαλιάσει την ιδέα και θα υποστηρίξει το αίτημα με κάθε τρόπο.

 

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή το επόμενο χρονικό διάστημα είναι κρίσιμο, προκειμένου να είναι εφικτή η οργάνωση και λειτουργία της νέας σχολικής μονάδας από το ερχόμενο σχολικό έτος 2019-2020,ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ

Την άμεση αποδοχή του αιτήματός μας, με την πεποίθηση ότι και οι νέοι της ορεινής και απομονωμένης Ευρυτανίας, έχουν το δικαίωμα ίσων ευκαιριών στην μόρφωση και τον πολιτισμό με τους νέους της υπόλοιπης Ελλάδας.

  

Ο ΑΝΑΦΕΡΩΝ

Κώστας Κοντογεώργος

Βουλευτής Ευρυτανίας