Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ) Κατά εκατοντάδες συρρέουν στις εκκλησιές της Ευρυτανίας οι πιστοί. Δείτε τους Επιταφίους του Καρπενησίου

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα (26/4), κορύφωση του Θείου Δράματος, με τον θάνατο, την ταφή και τον θρίαμβο της Ανάστασης του Ιησού. Το πρωί τελέστηκε η λειτουργία των Μεγάλων Ωρών με την αποκαθήλωση του Χριστού από τον Σταυρό.agia-triada1

Σε πνεύμα κατάνυξης οι πιστοί, καταφθάνουν στις εκκλησιές της Ευρυτανίας, στο Καρπενήσι και τα χωριά, για να προσκυνήσουν με ευλάβεια τον Επιτάφιο, που αποβραδύς «κέντησαν», λουλούδι-λουλούδι, οι γυναίκες και τα κορίτσια της κάθε ενορίας.

Στο Καρπενήσι, η προσέλευση πιστών, Ευρυτάνων και επισκεπτών, στους ιερούς ναούς είναι αυξημένη από νωρίς το πρωί, με τον καιρό (λιακάδα και πολύ ευχάριστες θερμοκρασίες) να αποτελεί σύμμαχο.

Τα «Ευρυτανικά ΝΕΑ» βρέθηκαν σε πέντε εκκλησίες της πόλης του Καρπενησίου -τον Μητροπολιτικό ΙΝ Αγίας Τριάδας, Παναγίας, Ευρυτάνων Αγίων, Προφήτη Ηλία και Αγίας Παρασκευής-, και σας μεταφέρουν το κλίμα κατάνυξης και τους περίτεχνα στολισμένους, πολύχρωμους Επιταφίους.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣagia-triada2

agia-triada1

Μητροπολιτικός Ι.Ν Αγίας Τριάδας Καρπενησίου

agia-paraskeui

Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Καρπενησίου

evrit-agioi

Ι.Ν. Ευρυτάνων Αγίων

profitis-ilias

Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Καρπενησίου

panagia

Ι.Ν. Παναγίας Καρπενησίου

16