Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Πολιτιστική ημερίδα στη Σωτήρα από την Ομοσπονδία Ευρυτανικών Συλλόγων

Μια ξεχωριστή πολιτιστική ημερίδα έχει προγραμματίσει η Ομοσπονδία Ευρυτανικών Συλλόγων για το τέλος του μήνα Ιουλίου

sotira eurutanias

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΣ, κατά τη συνεδρίασή του στις 25 Ιουνίου, αποφάσισε να πραγματοποιήσει εκδήλωση, σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους του τόπου, την Κυριακή 29 Ιουλίου 2012 στη θέση «Σωτήρα» της Ανατολικής Φραγκίστας Αγράφων.

Βασικός στόχος της ημερίδας είναι η ανάδειξη των πολιτιστικών δραστηριοτήτων των συλλόγων που απαρτίζουν την ΟΕΣ. Οι σύλλογοι μέσα από τις διάφορες δράσεις που υλοποιούν κατά καιρούς αναδεικνύουν τα τοπικά ήθη και έθιμα, τη λαϊκή παράδοση και τέχνη, τη λαϊκή μουσική, καθώς και ιστορικά στοιχεία της περιοχής μας, τα οποία αφορούν σε ποικίλες αρχαιότητες, μοναστήρια, πέτρινα τοξωτά γεφύρια κ.α.

Εντωμεταξύ, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει βράβευση των παιδιών που αποφοίτησαν από τα Λύκεια του νομού και εισήχθηκαν το έτος 2011 σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΕΙ και ΤΕΙ) με το σύστημα των Γενικών Εξετάσεων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, την οποία υπογράφει ο νέος πρόεδρός της κ. Λάμπρος Καρράς, οι σύλλογοι που επιθυμούν τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση μπορούν να επικοινωνούν μέχρι τις 23 Ιουλίου 2012 με την Οργανωτική Γραμματέα της ΟΕΣ, κα Αγγελική Σκοτίδα, στο  τηλέφωνο 697-3053859 καθώς και στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Επίσης, προσκαλούνται οι μαθητές όλων των Λυκείων της Ευρυτανίας, που κατά το έτος 2011 πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση να παρευρίσκονται την προκαθορισμένη ώρα στον τόπο της εκδήλωσης για την παραλαβή των επαίνων.

Το πρόγραμμα
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8.00 το πρωί με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας. Μετά το πέρας της Ακολουθίας, και αφού προσέλθουν όλοι οι προσκεκλημένοι, στις 10.45 το πρωί, θα παρουσιαστούν σύντομες ομιλίες, ενώ αργότερα θα γίνει παρουσίαση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων των συλλόγων της ΟΕΣ. Στις 12.15 περίπου το μεσημέρι θα ακολουθήσει η βράβευση των παιδιών, ενώ η ημερίδα θα κλείσει με γλέντι, συνοδεία ντόπιων παραδοσιακών καλλιτεχνών.

Τέλος, να αναφέρουμε πως ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η παρουσία των νέων Ευρυτάνων, «οι οποίοι θα συντελέσουν στην συνέχιση της ύπαρξης και διατήρησης των πολιτιστικών συλλόγων του νομού, κατά συνέπεια και της ΟΕΣ, αναλαμβάνοντας τα ηνία των Διοικήσεών τους», όπως αναφέρεται στην πρόσκληση.

Για τυχόν περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Λάμπρο Καρρά.