Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Ο Μπάμπης Στόκας στο Φεστιβάλ Οίτης

Με μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε πόλεις της Ελλάδας, ο Μπάμπης Στόκας παρουσιάζει τα καινούργια του τραγούδια που μόλις κυκλοφόρησαν, αλλά και αυτά που το κοινό αγάπησε από τις προηγούμενες δουλειές του και φυσικά τις καλύτερες στιγμές από την ιστορία των Πυξ Λαξ

stokas mpampis

Μέσα από τη μοναδική του ικανότητα να κινείται με άνεση και αγάπη τόσο σε ηλεκτρικές μπαλάντες όσο και σε αυθεντικά λαϊκά ακούσματα, ο Στόκας κάνει μια αναδρομή στα τραγούδια που τον χαρακτήρισαν. Από κομμάτια των Πυξ Λαξ, σε τραγούδια της προσωπικής του πορείας, αλλά και σε απρόβλεπτες διασκευές, που κάνουν αίσθηση και συγκινούν.

Φυσικά δε λείπουν και τραγούδια από την «Αυλή των Τρελών», το νέο του cd σε στίχους του Άλκη Αλκαίου, συνεργασία που συζητήθηκε για τους σωστούς λόγους και το εξαιρετικό της αποτέλεσμα.

Μαζί του οι μουσικοί:
Πλήκτρα: Γιώργος Θεοδωρόπουλος

Μπουζούκι, τζουράς, μαντολίνο, μπαγλαμάς: Γιώργος Παχής

Μπάσο: Χρήστος Βογιατζής

Τύμπανα: Στέφανος Λογοθέτης

Κιθάρες: Γιάννης Κωνσταντινίδης

Ήχος: Σάκης Πυριόχος

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπατης

Προπώληση εισιτηρίων προς 10 ευρώ, μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας 10 Σεπτεμβρίου, στο SEVEN της πλατείας Λαού. Πόρτα 15 ευρώ

Βιογραφικό
Ο Μπάμπης Στόκας γεννήθηκε στο Βούπερταλ της Γερμανίας, αλλά ήρθε πολύ μικρός στην Ελλάδα. Ήταν τραγουδιστής, αλλά και στιχουργός - συνθέτης αρκετών τραγουδιών των Πυξ Λαξ (1989-2004), ενός από τα πιο δημοφιλή ελληνικά συγκροτήματα της σύγχρονης μουσικής σκηνής.

Μαζί με το Φίλιππο Πλιάτσικα, αλλά και τον Μάνο Ξυδούς στην συνέχεια, έρχεται μια περίοδος αναγνωρισιμότητας για τον Μπάμπη Στόκα, με την είσοδό τους στην δισκογραφία, με το άλμπουμ "Τι άλλο να πεις πιο απλά" και κατακτούν σχεδόν αμέσως το ελληνικό κοινό. Ακολουθεί μια δεκαετία μεγάλων επιτυχιών, στις οποίες συγκαταλέγονται τραγούδια που ερμήνευσε και ο ίδιος όπως: "Ακόμα προσπαθώ", "Δε θα δακρύσω πια για σένα", "Τι είναι αυτό που μας ενώνει", "Φωτιά", "Πούλα με", "Μια βραδυά στο Λεβερκούζεν". Το 2004, με μια συναυλία στο Λυκαβηττό, κλείνει για αυτόν το κεφάλαιο της συνεργασίας του με το σχήμα των Πυξ Λαξ.

Την περίοδο αυτή ο Μπάμπης Στόκας μετράει ακόμη τρεις συμμετοχές σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών: "Δεν έχω χρόνο μάτια μου..." της Σωτηρίας Λεονάρδου (1995 ) στο τραγούδι "Μυρωδιά καλοκαιριού" ενώ υπογράφει τους στίχους και τη μουσική στο ομώνυμο τραγούδι του δίσκου, "Παυσίλυπον" του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα (1996) στα τραγούδια "Ένας Τούρκος στο Παρίσι" και "Νότος" και "Περασμένος αιώνας" του Σταύρου Λογαρίδη (1999) στο ομώνυμο τραγούδι.