Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Ίντερνετ και άσφαλτο ζητούν 321 δημότες στην Καστανιά Ευρυτανίας

Οι κάτοικοι του χωριού συνέταξαν επιστολή, μέσω της οποίας εκφράζουν το αίτημα για επέκταση του διαδικτύου στην Καστανιά, καθώς και τη βελτίωση - ασφαλτόστρωση του δρόμου προς την Καστανούλα, που θα κάνει αρκετά πιο σύντομη τη διαδρομή για Καρπενήσι.

dromos tornos kastaniaa

Τα παρακάτω αιτήματα, μαζί με 321 υπογραφές, κατατέθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και κοινοποιήθηκαν προς τον δήμο Καρπενησίου και τον βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κώστα Κοντογεώργο.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Αίτηση - αναφορά ενδιαφερομένων για την επέκταση του Ίντερνετ στο Τοπικό Διαμέρισμα Καστανέας Προυσού Ευρυτανίας, την οποία υπογράφουν 115 άτομα.

Στο Τοπικό Διαμέρισμα της Καστανιάς στερούμαστε του σπουδαιότερου σύγχρονου μέσου επικοινωνίας, του ίντερνετ.

Δεν μπορεί να γίνει καμία πρόοδος και ανάπτυξη χωρίς αυτού του σύγχρονου προοδευτικού και επαναστατικού μέσου παγκόσμιας ενημέρωσης. Γνωρίζουμε ότι διερχόμαστε δύσκολη οικονομική περίοδο. Μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του δήμου η επέκταση του διαδικτύου πρέπει να είναι άμεση προτεραιότητα. Είμαστε βέβαιοι ότι θα ενεργήσετε προς άμεση ικανοποίηση του αιτήματος.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για κάθε θετική ενέργειά σας. Ελπίζουμε και αναμένουμε.

Μετά τιμής

Οι αιτούντες{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

 

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Αίτηση - αναφορά ενδιαφερόμενων για την βελτίωση του χωματόδρομου Καστανούλας και προγραμματισμού για την ασφαλτόστρωση σύμφωνα με όσα αναγράφονται έναντι υπ αριθμ Νο 4ον της παρούσης αιτήσεως. Την αίτηση υπογράφουν 206 άτομα.

1ον. Η προσέλευση στην πόλη του Καρπενησίου μέσω του υπάρχοντος χωματόδρομου Καστανούλας συντομεύει την απόσταση κατά έντεκα (11) χιλιόμετρα αντί δια μέσω Προυσού.

2ον. Η συντόμευση και η μείωση της απόστασης συντελεί στην εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος.

3ον. Η βελτίωση του χωματόδρομου και εν συνεχεία η ασφαλτόστρωση συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών στην οικολογική τοποθεσία Πανταβρέχει.

4ον. Για τον δρόμο Διπόταμα-Καστανούλα έχουν γίνει οι μελέτες. Εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» με το ποσό των 600.000 ευρώ. Το ανωτέρω ποσό του προγράμματος έχει παγώσει η κυβέρνηση μέχρι νεωτέρας διαταγής.

5ον. Ο δρόμος Διπόταμα-Καστανούλα εξυπηρετεί και τα χωριά Καστανέα – Τόρνος – Πρόδρομος – Ροσκά και την οικολογική τοποθεσία Πανταβρέχει.

6ον. Ζητάμε την άμεση και επείγουσα βελτίωση του χωματόδρομου ώστε να καταστεί προσβάσιμος προς το Καρπενήσι και να συντομεύσουμε την απόσταση των 11 χιλιομέτρων. επιστρέφοντας από το Καρπενήσι συντομεύουμε την απόσταση κατά 11 χιλιόμετρα. Συνολικά είκοσι δύο (22) χιλιόμετρα και είναι επιπλέον ασφαλής.

7ον. Το αίτημά μας επί μονίμου βάσεως είναι να πραγματοποιηθεί η ασφαλτόστρωση του χωματόδρομου σύμφωνα με όσα προβλέπει η μελέτη.

8ον. Παρακαλούμε όλους τους παραλήπτες της παρούσης αναφοράς να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια προς πραγματοποίηση του αιτήματός μας.

9ον. Ευχαριστούμε όλους όσοι φροντίσουν για την πραγματοποίηση του αιτήματος. Ελπίζουμε και αναμένουμε.

Μετά τιμής

Οι αιτούντες