Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019

ev media-logo

Αυριο, Κυριακή στο Καρπενήσι, η εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Στα πλαίσια της ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, που σύμφωνα με τον νόμο 2645/98 έχει καθιερωθεί να εορτάζεται στις 14 Σεπτεμβρίου, η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας πραγματοποιεί εκδήλωση την επόμενη Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012, στο Καρπενήσι

genoktonia ellinwn

Ειδικότερα, θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός από τις 8.00 το πρωί, μέχρι τη δύση του ηλίου, καθώς και φωταγώγηση όλων των δημόσιων καταστημάτων, καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., ΟΤΑ, Τραπεζών και Καταστημάτων Κοινής Ωφέλειας, κατά τις βραδινές ώρες της 16ης Σεπτεμβρίου, μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Στις 10.00 περίπου το πρωί της Κυριακής, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα ακολουθήσει Δοξολογία- Επιμνημόσυνη Δέηση στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας, από τον Ιερό κλήρο της πόλης, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου.

Ο εορτασμός αποβλέπει στην υπενθύμιση των θλιβερών γεγονότων εκείνης της περιόδου, των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, που μετέτρεψε τους Έλληνες της Μικράς Ασίας σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.