Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019

ev media-logo

Το ποδήλατο έχει φίλους. Μεγάλη συμμετοχή στον 3ο Ποδηλατικό Γύρο της ΑΛΑΚ. (ΦΩΤΟΣ & ΒΙΝΤΕΟ)

Το γεγονός ότι το Καρπενήσι αποκτά διαρκώς νέους υποστηρικτές του πλέον οικονομικού και οικολογικού μέσου, του ποδηλάτου, απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο η Ποδηλατοδρομία της περασμένης Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου, η οποία διοργανώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά από την Αγωνιστική Λέσχη Καρπενησίου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο.

podilatikos gyros alak

Αναμνηστική φωτογραφία μετά το τέλος της ποδηλατοδρομίας. Στο κέντρο, ο τυχερός της κλήρωσης, κρατά το καινούριο του ποδήλατο.


 Μεγάλη η συμμετοχή

Σχεδόν 120 ποδηλάτες όλων των ηλικιών, κυρίως όμως μικρά παιδιά, εκμεταλλεύτηκαν τον ηλιόλουστο καιρό, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΛΑΚ και έτσι συγκεντρώθηκαν στις 11.00 το πρωί της Κυριακής στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου.

Από εκεί, με τη συνοδεία οχημάτων και εθελοντών μελών της αγωνιστικής λέσχης, που διασφάλιζαν την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του ποδηλατικού γύρου, οι αναβάτες κατευθύνθηκαν, μέσω της οδού Ζηνοπούλου και κατόπιν της Ε.Ο Καρπενησίου Λαμίας, με προορισμό το Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου.

Στον κόμβο της ανατολικής εισόδου του Καρπενησίου, η αστυνομία είχε σταματήσει προσωρινά την κυκλοφορία των οχημάτων, ώστε να διέλθουν από το σημείο με ασφάλεια οι ποδηλάτες.

Λίγα λεπτά αργότερα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να… ξεδιψάσουν και να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες, στο αθλητικό κέντρο, εκεί όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα. {div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Την ίδια στιγμή, για τους πιο… απαιτητικούς ποδηλάτες υπήρχε ακόμα μια διαδρομή, που έφθανε σχεδόν έως τον Άγιο Νικόλαο και περιλάμβανε επιστροφή μέσω της Ε.Ο στον κόμβο, από όπου όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, πήραν τον δρόμο του γυρισμού.

Λίγο πριν τη 1.00 το μεσημέρι, η πλατεία γέμισε με παιδικές φωνές και χαμόγελα από τους ποδηλάτες που έφθαναν στο σημείο από όπου είχαν ξεκινήσει, σχεδόν δυο ώρες πριν…

Ποδήλατο για έναν τυχερό & αναμνηστικά για όλους

Στον χώρο του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, οι υπεύθυνοι της ΑΛΑΚ μοίρασαν αναμνηστικά μετάλλια σε όλους όσοι πήραν μέρος στον 3ο Ποδηλατικό Γύρο Καρπενησίου και αμέσως μετά έγινε η κλήρωση ενός ποδηλάτου, αξίας 350 ευρώ, προσφορά καταστήματος της πόλης.

Από τη διαδικασία, τυχερός αναδείχθηκε ο μαθητής Γρηγόρης Καμαρέτσος.

Αναμφισβήτητα, αντίστοιχες συμβολικές δράσεις που προωθούν τη χρήση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού τρόπου μετακίνησης στην πόλη του Καρπενησίου απαιτούν τη στήριξη και τη συμπαράσταση όλων μας.

Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με την αστική ανάπλαση που έχει μπει ήδη σε εφαρμογή, το κέντρο του Καρπενησίου αναμένεται να γίνει αρκετά πιο «φιλόξενο» για ποδηλάτες κάθε ηλικίας, οι οποίοι θα μπορούν να κινούνται με μεγαλύτερη πλέον άνεση και ασφάλεια γύρω από αυτό, για τις καθημερινές -γιατί όχι;- δουλειές τους.

podilatikos gyros alak komvos

Στιγμιότυπο από την ποδηλατοδρομία

podilatikos gyros athlitiko

Οι ποδηλάτες παίρνουν τις απαραίτητες ανάσες στο Αθλητικό κέντρο Καρπενησίου

podilatikos gyros aponomi

Ένας από τους μικρούς συμμετέχοντες παραλαμβάνει το αναμνηστικό του μετάλλιο από τα μέλη της ΑΛΑΚ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑΣ