Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019

ev media-logo

"Δεκτός κάθε έλεγχος", απαντά ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος για την εμπλοκή του ονόματός του στην λίστα του ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας

 

sdoest11 

 

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΕΩΝΙΔΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Κύριε Διευθυντά, 

Προς μεγάλη μου έκπληξη, πληροφορήθηκα ότι στον διαδικτυακό τόπο του διαβόητου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου με την ονομασία www.zougla.gr  δημοσιεύεται  λίστα πολιτικών προσώπων  που ερευνώνται από το Σ.Δ.Ο.Ε., στην οποία περιλαμβάνεται και το όνομά μου με την ιδιότητά μου ως (πρώην) Αντιδημάρχου Καρπενησίου.

Ομολογώ, ότι με ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη, αλλά και λύπη μου, είδα να αναδημοσιεύεται η σχετική «είδηση» και στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας σας (www.evrytanika.gr), όπου σε δύο διαδοχικές αναρτήσεις στις 5-10-2012 παρουσιάζονται, τόσο το όνομά μου τονισμένο με κίτρινο χρώμα, όσο και η φωτογραφία μου, προφανώς προς απάλειψη κάθε αμφιβολίας περί της ταυτότητάς μου και με ταυτόχρονη βέβαια σημείωση ότι ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας.

Από την πλευρά μου, αναγνωρίζω το επιβεβλημένο των ελέγχων που διενεργούνται από το Σ.Δ.Ο.Ε. και κάθε άλλο ελεγκτικό μηχανισμό της Πολιτείας, ιδίως σε πρόσωπα που εμπλέκονται ενεργά στο δημόσιο βίο. Επιπλέον, και ανεξάρτητα από το γεγονός ότι, όπως ενημερώθηκα από το Σ.Δ.Ο.Ε. Στερεάς Ελλάδας, ο έλεγχος στο πρόσωπό μου διενεργείται μετά από ανώνυμη καταγγελία στην Κεντρική Υπηρεσία του Σ.Δ.Ο.Ε. στην Αθήνα στις 28-12-2011 (ήτοι, ένα χρόνο μετά τη λήξη της θητείας μου ως Αντιδημάρχου),σας δηλώνω ότι αποδέχομαι κάθε έλεγχο και μάλιστα, όχι μόνο για το χρονικό διάστημα που διετέλεσα Αντιδήμαρχος Καρπενησίου, αλλά και για κάθε άλλη περίοδο ανάμειξής μου στη δημόσια ζωή του τόπου μας.

Τα ανωτέρω ουδόλως βέβαια σημαίνουν ότι συμφωνώ με τον τρόπο, αλλά και με το γεγονός αυτό καθεαυτό της (ανα)δημοσίευσης εκ μέρους σας της εν λόγω λίστας, και μάλιστα πριν καν ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα.

Επισημαίνω δε, ότι το δικαίωμα του τύπου να πληροφορεί το κοινό, που ασφαλώς θα επικαλεστείτε, υπόκειται σε περιορισμούς ή κυρώσεις, που προβλέπονται από το νόμο και αποτελούν αναγκαία μέτρα σε μια δημοκρατική κοινωνία, εκτός των άλλων, για την περιφρούρηση της θεμελιώδους συνταγματικής αρχής της προστασίας της προσωπικότητας του ατόμου.

Με την βεβαιότητα για την αυτούσια δημοσίευση της παρούσας στην ηλεκτρονική, αλλά και έντυπη έκδοση της εφημερίδας σας. 

 

Καρπενήσι, 9-10-2012

Λεωνίδας Στεφ. Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Καρπενησίου