Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019

ev media-logo

ΙΟΥΝΙΟΣ 2010 - Γενική Συνέλευση, απολογισμός και εκλογές

Σε κλίμα έντασης η Γενική Συνέλευση. Ήρεμη η εκλογική διαδικασία.

Σε κλίμα έντασης μεταξύ του προέδρου κ. Μπάμπη Λελούδη και του πρώην αντιπροέδρου κ. Νίκου Ζαρμακούπη έγινε την περασμένη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010 και ώρα 8.00 το βράδυ η απολογιστική Γενική Συνέλευση του Διασωστικού Σώματος Ευρυτανίας.

Στη συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Βασικής Βιβλιοθήκης Καρπενησίου, έγινε απολογισμός του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου και συζητήθηκαν κάποια οργανωτικά προβλήματα που διαπιστώθηκαν, ενώ στο τέλος έγιναν και οι αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέου ΔΣ στο Σώμα. Από τη διαδικασία, πρόεδρος αναδείχτηκε ο Μπάμπης Λελούδης, αντιπρόεδρος ο Σταύρος Φακίτσας, γραμματέας ο Δημήτρης Σταλίκας, ταμίας Βασίλης Μήτσιος, μέλος ο Γιώργος Κλαουδάτος και αναπληρωματικά μέλη ο Γιώργος Κατσίκης και ο Παναγιώτης Καραγιάννης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο πρώην αντιπρόεδρος κ. Ζαρμακούπης εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για την οργάνωση του σώματος, όσον αφορά στην ενημέρωση των μελών κατά τη δράση τους. Τόνισε πως υπάρχει έλλειψη έγκαιρης ενημέρωσης και ζήτησε την διευθέτηση του ζητήματος, κάτι που θα συντελέσει στην εύρυθμη λειτουργία του σώματος. Ο κ. Ζαρμακούπης δεν κατέθεσε υποψηφιότητα στις εκλογές, ωστόσο, δήλωσε πως θα παραμείνει ενεργό μέλος.

Παράλληλα, έγινε και ο οικονομικός απολογισμός, με τα έσοδα του Διασωστικού Σώματος να ανέρχονται στα 1.240 ευρώ και τα έξοδα στα 1.039 ευρώ. Ωστόσο, το ταμείο ενισχύθηκε περαιτέρω από την καταβολή της ετήσιας συνδρομής από τα μέλη, η οποία ανέρχεται στα 10 ευρώ το άτομο. Αυτή τη φορά όμως, το κάθε μέλος χρειάστηκε να συνδράμει με το ποσό των 40 ευρώ για τα τελευταία 4 χρόνια, που δεν είχε καταβληθεί καμία συνδρομή. Εδώ να σημειώσουμε πως το μόνο περιουσιακό στοιχείο του σώματος είναι ένα φορείο, το οποίο προμηθεύτηκαν τα μέλη με δικά τους έξοδα. Βέβαια, το σώμα έχει στη διάθεσή του για χρήση πλήρη εξοπλισμό για έξι άτομα, συνολικού προϋπολογισμού 11.000 ευρώ, χρήματα τα οποία εξασφαλίστηκαν από τη Νομαρχία Ευρυτανίας σε δύο δόσεις, των 6.000 και 5.000 ευρώ αντίστοιχα. Ο εξοπλισμός αυτός ουσιαστικά ανήκει στο τμήμα Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης (Π.Σ.Ε.Α) της νομαρχίας ο οποίος όμως παραχωρήθηκε στο σώμα.