Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020

ev media-logo

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011 - Εκπαίδευση νέων μελών από το Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος εκπαίδευσης παλαιών και νέων μελών του Ελληνικού Διασωστικού Σώματος Ευρυτανίας που πραγματοποιήθηκε από την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011.

Στόχος της 5ημερης αυτής εκπαίδευσης ήταν η προσέλκυση και εκπαίδευση νέων μελών, η εκμάθηση και τυποποίηση βασικών τεχνικών βάση διεθνών κανονισμών και η κατοχύρωση των επιτυχόντων στο τέλος της σχολής, με την απονομή διπλωμάτων από την Ε.Ο.Ο.Α.

Πιο συγκεκριμένα, το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα αφορά σχολή ορειβασίας αρχαρίων και είναι  εγκεκριμένο από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας, σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Σ. Καρπενησίου. Οι επιτυχόντες του προγράμματος αυτού μπορούν να προχωρήσουν και στις άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης, βάσει ομοσπονδιακού κανονισμού, εφόσον το επιθυμούν.Οι περιοχές όπου έγινε το πρόγραμμα, ήταν τα βουνά Χελιδώνα και Βελούχι και οι δραστηριότητες στις οποίες οι συμμετέχοντες απέδωσαν τα μέγιστα είχαν να κάνουν με προσανατολισμό και νυχτερινή πορεία, επιβίωση και αντιμετώπιση κινδύνων και ακραίων καιρικών φαινομένων και πολλές άλλες χρήσιμες ενότητες. 

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της σχολής ολοκληρώνεται τον Μάρτιο. Υπεύθυνος της σχολής ήταν ο ομοσπονδιακός εκπαιδευτής ορειβασίας - αναρρίχησης  Βασίλης Μήτσιος και συμμετείχαν οι Γιανακοπούλου Φωτεινή, Κακκαβάς Κωνσταντίνος, Καλάλουε Άιμαν, Καποτά Αθανασία, Κολοβός Αθανάσιος, Λαμπράκης Αλέξανδρος, Λελούδης Χαράλαμπος, Λιασκόνης Ιωάννης, Μαστραπάς Παναγιώτης, Παππάς Χρήστος, Ραμπακάκης Ιωάννης, Σαπούνης Ιωάννης, Σταλίκας Δημήτριος, Φακίτσας Σταύρος.