Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019

ev media-logo

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2010 - Απεγκλωβισμός σκύλου από φαράγγι

Στο Παπαρούσι πήγαν 5 μέλη της ομάδας δράσης του Ελληνικού Διασωστικού Σώματος Ευρυτανίας για να απεγκλωβίσουν από φαράγγι έναν κυνηγετικό σκύλο. Όταν ειδοποιήθηκε ο πρόεδρος του Ε.Δ.Σ.Ε για το περιστατικό άμεσα κινητοποίησε μέλη της ομάδας δράσης και μετά από μία ώρα βρέθηκαν στο Παπαρούσι ζητώντας πληροφορίες για το σημείο που βρισκόταν ο σκύλος μέσα στο φαράγγι.

Όταν έφτασαν κοντά στο σημείο άρχισε η επιχείρηση απεγκλωβισμού του σκύλου η οποία κράτησε 2 ώρες. Αφού τον απεγκλώβισαν τον παρέδοσαν στον ιδιοκτήτη του ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε τα μέλη του Ε.Δ.Σ.Ε που συμμετείχαν.  

Σε ερώτηση των Ευρυτανικών Νέων για τη σημασία που έχει για την ομάδα δράσης τόσο άμεση κινητοποίηση, τα μέλη της ομάδας απάντησαν “ τέτοιου είδους συμβάντα είναι μια καλή άσκηση για την ομάδα μας, γιατί έτσι μπορούμε και ελέγχουμε την ετοιμότητά μας, μετράμε το χρόνο που χρειάζεται για να δράσουμε από την ενημέρωση μας μέχρι το τέλος της επιχείρησης, το πόσο άμεση είναι η ανταπόκριση των μελών, κάνουμε τεστ στα μέσα και τις μεθόδους επικοινωνίας όταν είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση κλπ.”