Σάββατο, 30 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Αυξάνονται μέρα με τη μέρα τα κρούσματα του καταρροϊκού πυρετού στην Ευρυτανία

Σε περισσότερες από 45 ανέρχονται πλέον οι μολυσμένες εκτροφές (κοπάδια) από τον καταρροϊκό πυρετό στον νομό, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ευρυτανίας.

probata-boskotopia1

Για τον λόγο αυτό, εξάλλου, την ερχόμενη Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014 έχει προγραμματιστεί ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τον καταρροϊκό πυρετό των αιγοπροβάτων και την ασθένεια της λύσσας.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 12.00 το μεσημέρι, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, ενώ ομιλητές θα είναι ο προϊστάμενος και η κτηνίατρος της Δ/νης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Αντώνιος Σαραφιανός και Ελένη Αποστολίδου, αντίστοιχα.

Επιχορήγηση αγοράς εντομοαπωθητικών

Να θυμίσουμε ότι οι κτηνοτρόφοι μπορούν να επιχορηγηθούν εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά που στοχεύουν στον έλεγχο και την πρόληψη του καταρροϊκού πυρετού.

Για την καταβολή της ενίσχυσης στους δικαιούχους απαιτείται η προσκόμιση στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ευρυτανίας της σχετικής αίτησης καταβολής της ενίσχυσης, συνοδευόμενη από επικυρωμένο αντίγραφο τιμολογίων αγοράς εντομοαπωθητικών σκευασμάτων, αντίγραφο κτηνιατρικής συνταγής (μόνο για εντομοαπωθητικά σκευάσματα) και μητρώο φαρμακευτικής αγωγής, από το οποίο προκύπτει η εφαρμογή των εντομοαπωθητικών σκευασμάτων.

Για περισσότερες διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 22370-80258.