Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020

ev media-logo

Λιγότερες οι συλλήψεις, περισσότερα τα τροχαία τον Φεβρουάριο στη Στερεά Ελλάδα

Πριν από λίγες ημέρες δημοσιοποιήθηκε η μηνιαία δραστηριότητα (για τον Φεβρουάριο) των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διε/νσης Στερεάς Ελλάδας σε θέματα εγκληματικότητας και οδικής ασφάλειας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, εμφανώς μειωμένος είναι ο αριθμός των συλλήψεων (έναντι του αντίστοιχο περυσινού μήνα) που πραγματοποιήθηκαν, ενώ ελαφρώς αυξημένα είναι τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.

 astynomia-mploko-fthiotida1

260 συλλήψεις

Κατά την διάρκεια του μήνα Φεβρουαρίου του 2015, από τις αστυνομικές υπηρεσίες των νομών Ευρυτανίας, Φθιώτιδας Βοιωτίας, Ευβοίας, και Φωκίδας συνελήφθησαν συνολικά 260 άτομα.

Μεταξύ άλλων, συνελήφθη ένα άτομο για ανθρωποκτονία από αμέλεια, 18 άτομα για διάπραξη κλοπών-διαρρήξεων, 43 άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, 13 άτομα για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, 62 αλλοδαποί, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα, 27 άτομα για καταδιωκτικά έγγραφα, ένα άτομο για αποπλάνηση παιδιών, ένα άτομο για απόπειρα βιασμού, 21 άτομα για παραβάσεις του ΚΟΚ κ.α.

Κατασχέθηκαν, ενδεικτικά, ποσότητες ναρκωτικών (ηρωίνη, κάνναβη, δισκία κ.α.), όπλα, λαθραίος καπνός και πακέτα τσιγάρων, πλαστά χρήματα, 4 οχήματα, διαρρηκτικά εργαλεία, είδη παραεμπορίου κ.α., ενώ βρέθηκαν και συνολικά 13 κλεμμένα οχήματα.

 27 τροχαία - 4 νεκροί στην άσφαλτο

Παράλληλα, έγιναν γνωστά και τα στοιχεία για τα τροχαία ατυχήματα/δυστυχήματα που σημειώθηκαν τον Φεβρουάριο. Στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών της Στερεάς καταγράφηκαν 27 τροχαία ατυχήματα, έναντι 23 το 2014).

Ειδικότερα σημειώθηκαν: 4 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 1 το ‘14), 5 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό (έναντι 2 το ‘14) και 8 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό (έναντι 20 το ‘14). Από τα τροχαία καταγράφηκαν συνολικά 33 παθόντες (έναντι 35 το 2014). Ειδικότερα καταγράφηκαν 5 νεκροί (έναντι 2 το 2014), 7 σοβαρά τραυματίες (έναντι 2 και το 2014) και 21 ελαφρά τραυματίες (έναντι 31 το 2014).

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων - δυστυχημάτων, ήταν η απόσπαση προσοχής του οδηγού, η παραβίαση προτεραιότητας, η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη) και η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας

Τέλος, στο πλαίσιο των τροχονομικών ελέγχων βεβαιώθηκαν συνολικά 3.705 παραβάσεις, μεταξύ των οποίων 790 για υπερβολική ταχύτητα, 114 για μη χρήση προστατευτικού κράνους και ζώνης ασφαλείας, 45 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος και 76 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.