Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

ev media-logo

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ. Εντόπισαν χασισοφυτεία με 700 δενδρύλλια στην Οίτη - Αναζητούνται οι καλλιεργητές

Άδοξο τέλος είχε η χασισοφυτεία που είχαν καλλιεργήσει άγνωστοι, σε απόκρημνη δασώδη και δύσβατη περιοχή στην Οίτη Φθιώτιδας. Το πρωί του Σαββάτου (25/7), αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας ξερίζωσαν και κατέσχεσαν 698 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 10 εκατοστών έως και ενός μέτρου. Αν και οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν για αρκετό καιρό διακριτικά την περιοχή, οι χασισοκαλλιεργητές φαίνεται ότι τους αντιλήφθηκαν και έτσι δεν εμφανίστηκαν. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψή τους.

xasis-oith1

Η ανακοίνωση

«Στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων, με σκοπό την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίσθηκε σ την Οίτη Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα στις 25-07-2015 το πρωί, σε απόκρημνη δασώδη και δύσβατη περιοχή, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς, συνολικά (698) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (10) εκατοστών έως και (1) μέτρου.

 

Ενεργούνται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και την σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας. Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας».