Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

ev media-logo

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ. Συνελήφθη αλλοδαπός στο Καρπενήσι. Συνολικά 27 συλλήψεις στην Περιφέρεια Στερεάς

Στη σύλληψη 27 ατόμων, για διάφορα αδικήματα, προχώρησαν το τελευταίο διάστημα οι αστυνομικοί της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο συντονισμένων ελέγχων. Μεταξύ αυτών, συνελήφθη και ένας αλλοδαπός άνδρας στο Καρπενήσι, «…διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στην Ελληνική Επικράτεια».

astynomiki-dieuthinsi-karpe1

Οι συλλήψεις, όπως ανακοινώθηκαν από την αστυνομία:

Συνελήφθη, μεταξύ άλλων, αλλοδαπή στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, κατηγορούμενη για κλοπή από εμπορικό κατάστημα, συνελήφθη ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών και αρπαγή ανηλίκου. Κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης. Συνελήφθη ημεδαπός στη Χαλκίδα, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης, ένας αλλοδαπός στο Δομοκό Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δομοκού, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λασιθίου, τέσσερις (4) ημεδαποί στην Αταλάντη Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.

Παράλληλα, εξιχνιάστηκαν δύο (2) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής από οικίες στην ανωτέρω περιοχή, ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης, ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης, τέσσερις (4) αλλοδαποί και ειδικότερα δύο σε περιοχή της Χαλκίδας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, ένας επίσης σε περιοχή της Χαλκίδας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας και ένας στο Καρπενήσι, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευρυτανίας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Τέλος συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα και ειδικότερα δύο ημεδαποί σε περιοχές της Λαμίας, ένας ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, καθώς και ένας αλλοδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Επιπλέον σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων, εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καρδίτσας.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές. Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.