Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019

ev media-logo

ΕΚΤΑΚΤΟ. "Κλείδωσαν" οι εκλογές για 20 Σεπτεμβρίου - Απόψε στις 20:00 διάγγελμα του Πρωθυπουργού - Με λίστα οι εκλογές

tsipras-vouli11

Στις κάλπες οδηγείται το Σεπτέμβριο η χώρα, καθώς φαίνεται ότι στησημερινή τρίωρη σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός στη Βουλή με τη συμμετοχή υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, δόθηκε το μήνυμα της έναρξης των διαδικασιών.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επισκεφθεί άμεσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο θα υποβάλλει την παραίτησή του για να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες, με την 20η Σεπτεμβρίου να θεωρείται η επικρατέστερη ημερομηνία για τις εκλογές. Ήδη στο Προεδρικό Μέγαρο μεταβαίνει ο Προκόπης Παυλόπουλος, για να υποδεχθεί τον πρωθυπουργό.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι πήρε τις τελικές του αποφάσεις, τις οποίες ίσως ανακοινώσει και επίσημα σε διάγγελμά του, στις 20.00 σήμερα ή και νωρίτερα. Ήδη μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε στο Μέγαρο Μαξίμου και ξεκίνησε κύκλο τηλεφωνικών επαφών. Ο ίδιος ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την απόφασή του να επισπεύσει τις εκλογές.

Τη Δευτέρα αναμένεται να ορκιστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση. Έτσι, η Βασιλική Θάνου Χριστοφίδου, πρόεδρος του Αρείου Πάγου, φαίνεται ότι θα είναι η υπερεσιακή πρωθυπουργός της χώρας.

Αύριο, μάλιστα, στις 2.00 το μεσημέρι συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Κορυφαίος υπουργός, κατά την αποχώρησή του από τη Βουλή, ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν οι εκλογές θα ανακοινωθούν σήμερα και απάντησε "Έτσι πρέπει!".