Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019

ev media-logo

«Χάος» στο πολιτικό σκηνικό από την προκήρυξη εκλογών

Με τον πρωθυπουργό να κατηγορεί την Αριστερή Πλατφόρμα ότι έριξε την πρώτη Αριστερή κυβέρνηση άνοιξε ο ασκός του Αιόλου -  Βέλη Μεϊμαράκη προς τον πρωθυπουργό: «Ψευταράκος, πονηρούλης και τακτικιστής» - «Δραπέτη της ευθύνης», τον χαρακτήρισε η Γεννηματά

Χάος στο πολιτικό σκηνικό και γενικευμένο πόλεμο της κυβέρνησης εναντίον όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης και όλων των κομμάτων εναντίον της κυβέρνησης αλλά και μεταξύ τους προκάλεσε η προκήρυξη των εκλογών από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα. 

Την αρχή έκανε ο πρωθυπουργός ο οποίος στο διάγγελμά του και στο πλαίσιο της προεκλογικής του τακτικής έστρεψε τα πυρά του τόσο κατά των κομμάτων παλαιού πολιτικού συστήματος όπως το χαρακτήρισε όσο και εναντίον της εσωκομματικής του αντιπολίτευσης. 

Ζήτησε από τον λαό να κρίνει το παλιό πολιτικό σύστημα που το συνέδεσε με τα κέντρα της διαπλοκής και το κατηγόρησε ότι όλο το διάστημα της δύσκολης διαπραγμάτευσης «μας καλούσαν και μας πίεζαν, συντονισμένοι με τα πιο σκληρά κέντρα των δανειστών, να υπογράψουμε  οτιδήποτε μας έβαζαν μπροστά μας. Συκοφαντώντας μάλιστα την αντίστασή μας ως δήθεν κωλυσιεργία». Όσο για την εσωκομματική αντιπολίτευση της Αριστερής Πλατφόρμας ουσιαστικά τους κατηγόρησε ότι έριξαν την πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς: «...επικαλούμενοι ιδεολογική συνέπεια, εισηγούμενοι την άποψη ότι η Ελλάδα χρειάζεται δανεισμό, δηλαδή μνημόνιο, αλλά με δραχμή, διέπραξαν την ακραία ασυνέπεια να μετατρέψουν σε κοινοβουλευτική μειοψηφία την πλειοψηφία που ο λαός μας έδωσε στην πρώτη στο τόπο, κυβέρνηση της Αριστεράς». 

«Ψευταράκος, πονηρούλης και τακτικιστής ο πρωθυπουργός»
Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της ΝΔ κ. Βαγγέλη Μειμαράκη ο οποίος δεν περιορίστηκε σε απλή δήλωση αλλά παραχώρησε συνέντευξη Τύπου επιστρέφοντας στο πολλαπλάσιο τα πυρά και δείχνοντας την απόφασή του σε αυτή την σύντομη προεκλογική περίοδο να πάει σε σκληρή αναμέτρηση με την κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων ο κ. Μειμαράκης ανέφερε ότι “τις μάχες τις κερδίζουν οι πραγματικοί ηγέτες και όχι «οι πελαγωμένοι ηγέτες...κανείς δεν μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο παραιτήθηκε ο κ. Τσίπρας. Από το διάγγελμα προκύπτει ότι παραιτείται για έναν λόγο που θα μπορούσε να είχε λύσει στο συνέδριο”. Ακολούθως κατηγόρησε τον πρωθυπουργό: “Ο κ. Τσίπρας κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, τους συντρόφους του και τους Ευρωπαίους...Είναι λίγο ψευτράκος, λίγο πονηρούλης, τακτικιστής”. Ο πρόεδρος της ΝΔ όμως έδειξε ότι δεν θα αφήσει τον πρωθυπουργό να βάλλει τους όρους του παιχνιδιού στην προεκλογική αντιπαράθεση. Έτσι παρέλαβε μεν τηλεφωνικά την διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησε όμως και να συναντηθεί με τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο σήμερα στις 10.00 το πρωί “στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής” όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση. “Η ΝΔ απαιτεί να υπάρξει η συνταγματική διαδικασία” είχε δηλώσει νωρίτερα ο κ. Μειμαράκης ενώ πρόσθεσε ότι κ υπάρχει και έλλειμμα δημοκρατίας τους τελευταίους μήνες”.

Η κυβέρνηση απάντησε στον πρόεδρο της ΝΔ με διαρροή κύκλων: “Ο κ. Μεϊμαράκης δεν μπορεί να κρύψει την αγωνία του μπροστά στην κάλπη. Καλοδεχούμενη η παράσταση που έδωσε. Την άποψη του ελληνικού λαού θα υποχρεωθούν, για άλλη μια φορά, να την σεβαστούν και ο κ. Μεϊμαράκης και το παλιό πολιτικό σύστημα». Ο κ. Μεϊμαράκης όμως έδωσε το στίγμα του αμέσως μετά την επίσημη διαρροή των προθέσεων του κ. Τσίπρα για εκλογές με την άρνησή του να βγει στο τηλέφωνο στον πρωθυπουργό που τον αναζητούσε για να τον ενημερώσει. 

Σκληρή ήταν η τοποθέτηση του επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρου Θεοδωράκη ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ακολουθεί παλαιοκομματικές τακτικές: “Εξι μήνες το κράτος αποσυντίθεται και τα υπουργεία 'ανακαταλήφθηκαν' από τους κολλητούς, τους συγγενείς, τους κομματικούς. Τα ίδια που έκαναν και τα παλιά κόμματα εξουσίας. Στην παιδεία η προσπάθεια των παιδιών να ξεχωρίσουν θεωρήθηκε ρετσινιά...Η πολιτική των ανοιχτών συνόρων και των ανοιχτών φυλακών που εφάρμοσαν οι υπουργοί του Αλέξη Τσίπρα οδηγούν σε ανασφάλεια και απόγνωση τα νησιά μας αλλά και τις συνοικίες των πόλεων..Η κυβερνητική αυτή παρέα δεν θέλει να δουλέψει και δεν ενδιαφέρεται να λύσει προβλήματα. Θέλει μόνο να 'συναλλάσσεται' και να κερδίζει χρόνο”. 

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κυρία Φώφη Γεννηματά από την πλευρά της αφού χαρακτήρισε τον κ. Αλέξη Τσίπρα δραπέτη της ευθύνης προανήγγειλε διμέτωπη επίθεση προς τα αριστερά και τα δεξιά της: “Εμείς θα δώσουμε δυναμικό παρών στις εκλογές. Το ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ, με νέο ύφος, νέο λόγο, νέες προτάσεις, νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτιά του, θα συγκρουστεί με τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού και με όλες τις εκδοχές του αριστερού λαϊκισμού”.

Το ΚΚΕ δεν ξέφυγε από την πάγια τακτική του “μόνο εναντίον όλων”. Ο γενικός του γραμματεάς κ. Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε: “Το ΚΚΕ αισθάνεται δικαιωμένο, δεν παίρνει μέρος στις διάφορες απόπειρες διαμόρφωσης αντιλαϊκών κυβερνήσεων διαχείρισης, όπως κι αν αυτές ονομασθούν, "ειδικού σκοπού", "αριστερές", "σωτηρίας", που οδηγούν συνέχεια το λαό στη χρεοκοπία, όπως έδειξε η πείρα των τελευταίων 5 χρόνων της κρίσης, με τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και το τελευταίο 6μηνο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ”. 

Εξ οικείων τα πιο «σκληρά» βέλη 

Την πιο σκληρή δήλωση όμως έκανε ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης (... διαβάστε την συνέχεια)