Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019

ev media-logo

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό από τις πρώτες δημοσκοπήσεις - Στο 2% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

kalpi2015-1212

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό βάζουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις για τις επερχόμενες εκλογές, που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Τα γκάλοπ των εταιριών Metron Analysis, Marc, ΜRB καιΠανεπιστημίου Μακεδονίας καταγράφουν μικρή διαφορά στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας -1,2% στη δημοσκόπηση της Metron, 2,2% σε εκείνες της MRB και της Marc και 3% σε εκείνη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας- γεγονός που προμηνύει σκληρή μάχη των δύο κομμάτων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου που μόλις ξεκίνησε.

Τρεις από τις τέσσερις δημοσκοπήσεις «βλέπουν» οκτακομματική βουλή με ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι, Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Λαϊκή Ενότητα και Ένωση Κεντρώων, με τους ΑΝΕΛ να κινούνται κάτω από το όριο του 3%, ενώ η δημοσκόπηση της Marc «δίνει» εννιακομματική βουλή με τους ΑΝΕΛ να κινούνται ακριβώς στο 3%.

Με βάση τα ευρήματα, την τρίτη θέση αναμένεται να διεκδικήσουν Ποτάμι και Χρυσή Αυγή, ενώ δίχως αμφιβολία έκπληξη προκαλεί το ποσοστό που λαμβάνει η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, η οποία εμφανίζεται να μπαίνει και μάλιστα... άνετα στη βουλή. Μεταξύ 3-5% κινείται ο νεοσύστατος πολιτικός σχηματισμός Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Σύμφωνα με το ποσοστά που καταγράφουν τα πρώτα γκάλοπ...

[ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ]