Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019

ev media-logo

Παναγιώτης Βλάχος, ο Καρπενησιώτης επιστήμονας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ποταμίου

Τα πρόσωπα που συνθέτουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας παρουσίασε το Ποτάμι και ο επικεφαλής του Σταύρος Θεοδωράκης. Με την επιλογή του Νικηφόρου Διαμαντούρου, που τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου, αλλά και των υπολοίπων που στελεχώνουν τη λίστα του Επικρατείας, ο κ. Θεοδωράκης επιδιώκει, όπως υποστηρίζει, να υποδείξει πρόσωπα που μπορεί να κυβερνήσουν τη χώρα χωρίς να προέρχονται από τον κομματικό σωλήνα, όπως συνέβαινε με πολλούς υπουργούς της απελθούσας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και παλαιότερων κυβερνήσεων.

 vlaxos-panagiotis111

Θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας μεταξύ άλλων έχει και ένας Καρπενησιώτης. Ο Παναγιώτης Βλάχος, "ο 30αρης πολιτικός επιστήμονας που ίδρυσε το ΜΠΡΟΣΤΑ και το VOULIWATCH", όπως αναφέρεται. Είναι γιός πρώην πολιτικού -υπήρξε Νομαρχιακός Σύμβουλος Ευρυτανίας-, του γνωστού συμβολαιογράφου Καρπενησίου Κώστα Βλάχου

Ο Παναγιώτης Βλάχος, γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Καρπενήσι Ευρυτανίας, όπου αποφοίτησε από το Γενικο Λύκειο. Είναι ανεξάρτητος σύμβουλος στρατηγικής, δημόσιων πολιτικών και επικοινωνίας. Εχει σπουδάσει Νομικά, Δίκαιο της Ανάπτυξης, Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση και Δημόσια Διοίκηση στην Ελλάδα (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πάντειο), στο Ηνωμένο Βασίλειο (LSE) και στις Η.Π.Α (Harvard Kennedy School of Government) και είναι υπ. Δρ. Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης.

Έχει εργαστεί ως σύμβουλος και επικεφαλής πολιτικής και πολιτικής επικοινωνίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ενώ έχει συνεργαστεί με εταιρίες, πολιτικά κόμματα, ερευνητικά ινστιτούτα, την ελληνική Κυβέρνηση (2009-2011), το Κοινοβούλιο, το Ευρωκοινοβούλιο και το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών. Κατά τη θητεία του στη δημόσια διοίκηση ασχολήθηκε με τη δημόσια επικοινωνία, την αστική αναγέννηση, τη νεανική επιχειρηματικότητα, την ανοιχτή διακυβέρνηση, τη διαφάνεια, τα εργασιακά, την τριτοβάθμια εκπαίδευση και το ασφαλιστικό σύστημα, ενώ έχει υλοποιήσει αρκετές προεκλογικές καμπάνιες σε τοπικο, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο

Είναι ιδρυτικό μέλος του "Μπροστά" και εκπρόσωπος του "Προοδευτικού Φόρουμ". Είναι συνιδρυτής και υπεύθυνος στρατηγικής της πρωτοβουλίας "Vouliwatch", ενεργό μέλος της μη κυβερνητικής οργάνωσης “Διάζωμα” για την αναγέννηση των αρχαίων θεάτρων και ένας από τους ενεργούς υποστηρικτές του κινήματος για την ανοιχτή διακυβέρνηση στην Ελλάδα. Συμμετέχει σε διεθνή ακαδημαϊκά συνέδρια και αρθρογραφεί συστηματικά για θέματα πολιτικής οικονομίας, δημοκρατικών θεσμών και διαγενεακής δικαιοσύνη στον ελληνικό Τύπο και στο Διαδίκτυο.