Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019

ev media-logo

Μόνος εναντίον όλων. Με έναν υποψήφιο, τον Χαρίδημο Τσούκα, το ΠΟΤΑΜΙ στην Ευρυτανία

Το τρίτο κόμμα στην Ευρυτανία από τις εκλογές του Ιανουαρίου, συμμετέχει με αποδυναμωμένο ψηφοδέλτιο στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Μοναδικός υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του Ποταμιού, ο καθηγητής πανεπιστημίου κ. Χαρίδημος Τσούκας. "Ζητώ την ψήφο σας για να ακουστεί η φωνή όλων εκείνων που με πάθος επιζητούν μια διαφορετική Ελλάδα", αναφέρει σε μήνυμά του.

 tsoukas-xaridimos1

Στις εκλογές του Ιανουαρίου το πρωτοεμφανιζόμενο ΠΟΤΑΜΙ κατέλαβε την τρίτη θέση στην Ευρυτανία. Έλαβε 974 ψήφους ή ποσοστό 6,99%. Ο Χαρίδημος Τσούκας κατετάγη πρώτος στο κόμμα του με 620 σταυρούς και ακολούθησαν η Λίλα Κλαουδάτου με 101 σταυρούς και η Κατερίνα Αναστασοπούλου με 70 σταυρούς.

Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015, ανακοινώθηκαν από το πρωτοδικείο Ευρυτανίας οι υποψήφιοι βουλευτές όλων των κομμάτων και τα κόμματα που κατέθεσαν συμμετοχή στις εκλογές. Το ΠΟΤΑΜΙ, συμμετέχει με έναν και μόνο υποψήφιο, τον κ. Χαρίδημο Τσούκα, ο οποίος -όπως έγραψαν τα Ευρυτανικά Νέα- και ο ίδιος αρχικά είχε ενδοιασμούς  ως προς τη συμμετοχή του, λόγω των αυξημένων  επαγγελματικών του υποχρεώσεων, ωστόσο πείστηκε  ότι δεν έπρεπε να εγκαταλείψει όσους τον στήριξαν τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επιθυμούσαν να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Ευρυτανία. Ωστόσο, η έλλειψη κομματικής οργάνωσης στην Ευρυτανία όπως και ο λίγος εκλογικός χρόνος αλλά και η έλλειψη συντονισμού με τα κεντρικά του κόμματος, οδήγησαν στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου τελικά μόνο με έναν υποψήφιο.

"Ο κ. Τσούκας, υπερέβαλε εαυτόν για να συμμετέχει σε αυτές τις εκλογές", λένε όσοι γνωρίζουν τον ίδιο αλλά και το "σφιχτό" επαγγελματικό του πρόγραμμα. Ως καθηγητής πανεπιστημίου, διδάσκει στα πανεπιστήμια Κύπρου και Warwick και ο χρόνος του μοιράζεται μεταξύ Κύπρου και Αγγλίας.

Ωστόσο ο ίδιος, με αγάπη για τον τόπο του, αποφάσισε να κατέρθει στις εκλογές. "... κατέρχομαι με το Ποτάμι και ζητώ την ψήφο σου. Δεν το κάνω γιατί θέλω να ακολουθήσω πολιτική σταδιοδρομία, αλλά για να ακουστεί η φωνή όλων εκείνων που με πάθος επιζητούν μια διαφορετική Ελλάδα - μια ευρωπαϊκή, σύγχρονη, ανταγωνιστική, αξιοκρατική, καινοτόμα, ηθική, ευπρεπή Ελλάδα, μια χώρα στην οποία να θέλουν να ζήσουν και να δημιουργήσουν οι νέοι της αντί να ξενιτεύονται", αναφέρει στο μήνυμά του.