Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019

ev media-logo

Να κρατήσουν τη μονοεδρική φιλοδοξούν στον ΣΥΡΙΖΑ Ευρυτανίας. Ο Γεώργιος Καραγεώργος επικεφαλής του ψηφοδελτίου, Κανακάκη & Μπερμπερής συμπληρώνουν την τριάδα

Από τον στενό κομματικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ προέρχονται τα πρόσωπα που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο της Ευρυτανίας. Η τοπική οργάνωση του κόμματος, πρότεινε πέντε (5) ονόματα στην κεντρική επιτροπή, ωστόσο η απόφαση της επιτροπής  ψηφοδελτίων κατέληξε σε πρόσωπα με ιστορική διαδρομή στον ΣΥΡΙΖΑ. Έμειναν εκτός όσοι προέρχονταν από το ΠΑΣΟΚ.

 syriza-ypopsifioi1

Ο πρώην διευθυντής δασών Ευρυτανίας, κ. Γεώργιος Καραγεώργος, από τα παλαιότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου  της  Ευρυτανίας. Τη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου καταλαμβάνει η κα. Καλλιόπη Κανακάκη, βασικό στέλεχος του κόμματος και την τρίτη θέση κατέλαβε ο κ. Μωυσής Μπερμπερής, επίσης από τα ιστορικά στελέχη του κόμματος παρά τη συνεργασία του με τη ΔΗΜΑΡ από την οποία και διαχώρισε τη θέση του πρόσφατα.

Το Σαββατοκύριακο, 5 & 6 Σεπτεμβρίου, διεξήχθησαν έντονες συζητήσεις  για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Η τελική κατάρτιση του ψηφοδελτίου της Ευρυτανίας, περιλαμβάνει έντονο πολιτικό παρασκήνιο που θα αναλυθεί από το ρεπορτάζ.

Η κεντρική επιτροπή επιλογής ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας επικεφαλής είναι ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αλέξης Τσίπρας, κατέληξε στην επιλογή δύο εκ των  πέντε ονομάτων που πρότεινε η τοπική οργάνωση Ευρυτανίας και πρόσθεσε επιπλέον την κα Καλλιόπη Κανακάκη στο ψηφοδέλτιο.

Συγκεκριμένα, επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην  Ευρυτανία τίθεται ο πρώην Διευθυντή δασών Ευρυτανίας κ. Γεώργιος  Καραγεώργος. Δεύτερη στο ψηφοδέλτιο τοποθετήθηκε η κα Καλλιόπη Κανακάκη, η οποία ως υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2012 κατετάγη πρώτη σε ψήφους εκ των συνυποψηφίων της, ενώ τρίτος στο ψηφοδέλτιο τοποθετήθηκε ο κ. Μωυσής Μπερμπερής, παλαιό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ο όποιος όμως τα τελευταία χρόνια είχε στρατευτεί με τη ΔΗΜΑΡ και μάλιστα υπήρξε υποψήφιος βουλευτής Ευρυτανίας  με το κόμμα.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου ο Γεώργιος Καραγεώργος

Ανατροπή στα δεδομένα αποτελεί η επιλογή, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρυτανία, του Γεώργιου Καραγεώργου. Ο ίδιος προέρχεται από τον στενό πυρήνα του κόμματος και αποτελεί "σήμα κατατεθέν" του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρυτανία, ένα από τα ικανότερα και παλαιότερα στελέχη, ήδη από τα "πέτρινα χρόνια" της πορείας του κόμματος.

Άνθρωπος με αριστερές ιδέες, πάντα κοντά στις κομματικές επιλογές, με πολιτικό λόγο και παρέμβαση στην κοινωνική ζωή της Ευρυτανίας τόσο από τη θέση που υπηρέτησε στο Ελληνικό Δημόσιο, ως δασάρχης Καρπενησίου, όσο και ως Διευθυντής Δασών Ευρυτανίας για σειρά ετών.

Ο Γεώργιος Καραγεώργος, αποτελεί πολιτικό κεφάλαιο για τον ΣΥΡΙΖΑ που πλέον αποφάσισαν στην Κουμουνδούρου να τον εξαργυρώσουν στην μονοεδρική της Ευρυτανιας. Πιστεύουν ότι μπορεί να ανατρέψει τα νέα πολιτικά δεδομένα στον νομό και να διατηρήσει, για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ, την μονοεδρική της Ευρυτανίας.

Ο ίδιος, από τις θέσεις που υπηρέτησε το δημόσιο συμφέρον, γνωρίζει "σπιθαμή προς σπιθαμή" την Ευρυτανία. Γνωρίζει τους ανθρώπους και τις ανάγκες του νομού. Ως Διευθυντής  Δασών, παρενέβαινε συχνά δίνοντας λύσεις, όπου ήταν δυνατόν, σε σημαντικά ζητήματα που άπτονταν των αρμοδιοτήτων του.

"Η Ευρυτανία έχει μέλλον αν διδαχθεί από το παρελθόν της. Διεκδικούμε μια ανθρώπινη κοινωνία, ένα δίκαιο κράτος κοντά στους πολίτες και όχι κράτος - δυνάστη", τονίζει ο κ. Καραγεώργος και συμπληρώνει "Η Ελλάδα έχει μια ακόμη ευκαιρία, με καθαρή σκέψη να απεμπλακεί από το κακό παρελθόν και να δει πιο καθαρό  μέλλον".

"Θα δώσω την μάχη για το καλύτερο. Τάσσομαι στην ύστατη προσπάθεια να αλλάξει η Ελλάδα και να αλλάξει ο τόπος. Για δεκαετίες υπήρξε μία άστατη κατάσταση στη χώρα που οδήγησε στα αδιέξοδα που καλούμαστε εμείς να ανατρέψουμε, να φέρουμε πάλι την ελπίδα στον κόσμο", δήλωσε στα “Ευρυτανικά Νέα” ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τρίτη θέση ο Μωυσής Μπερμπερής

Πολλοί θεωρούσαν πρώτη επιλογή στον ΣΥΡΙΖΑ, τον εκ της ΔΗΜΑΡ προερχόμενο, Μωυσή Μπερμπερή. Ωστόσο, ο κ. Μπερμπερής αποτελεί ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη όταν τα ποσοστά του κόμματος ήταν μικροσκοπικά. Ωστόσο, διαχώρισε τη θέση του την εποχή της διάσπασης και ακολούθησε τον Φώτη Κουβέλη και συμμετείχε ενεργά στη ΔΗΜΑΡ.

Ωστόσο, οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, στη ΔΗΜΑΡ και η απόφαση του κόμματος να συμπορευτεί στις εκλογές με το ΠΑΣΟΚ, στην  ουσία αποτελεί και τη διάλυση του κόμματος όσο και αν τα στελέχη δεν το ομολογούν. Η ΔΗΜΑΡ διασπάστηκε στα δύο.

Ο Μωυσής  Μπερμπερής, όπως έγραψαν τα “Ευρυτανικά Νέα”, διαφώνησε ζωηρά με την απόφαση του κόμματος  να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ. Διαχώρισε τη θέση του και εντάχθηκε στο δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από έντονες πιέσεις πολιτικών του φίλων.

Ήδη το όνομά του, που αποκάλυψαν τα “Ευρυτανικά Νέα”  την περασμένη Τετάρτη, ήταν από τα "φαβορί" για τη θέση του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρυτανία. Ωστόσο, σύμφωνα με την πολιτική ανάλυση, φαίνεται ότι επιλέχθηκε ως επικεφαλής ο κ. Καραγεώργος καθώς υπερίσχυσε ο «κομματικός» ΣΥΡΙΖΑ έναντι του «κοινωνικού μπλοκ».

Ο κ. Μπερμπερής, τέθηκε στην τρίτη θέση ούτως ή άλλως  διότι, ο ίδιος ποτέ δεν επεδίωξε θέση κεντρική στο ψηφοδέλτιο. Απλά αποδεχόμενος προτάσεις στελεχών να τον στηρίξουν ως επικεφαλής δεν αρνήθηκε να ηγηθεί, αν όλοι συμφωνούσαν για το ψηφοδέλτιο της Ευρυτανίας στον ΣΥΡΙΖΑ.