Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019

ev media-logo

Το ΠΟΤΑΜΙ στην Ευρυτανία. ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ ΤΣΟΥΚΑΣ (υποψήφιος Βουλευτής Ευρυτανίας με το ΠΟΤΑΜΙ): “Όποιος και να βγει πρώτος, θα κυβερνήσει καλύτερα με ένα δυνατό Ποτάμι”

ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ ΤΣΟΥΚΑΣ (υποψήφιος Βουλευτής Ευρυτανίας με το ΠΟΤΑΜΙ): “Όποιος και να βγει πρώτος, θα κυβερνήσει καλύτερα με ένα δυνατό Ποτάμι

tsoukas-xaris-omilia1

Με ιδιαίτερο δυναμισμό, την τελευταία βδομάδα των εκλογών, ο υποψήφιος βουλευτής του Ποταμιού, καθηγητής πανεπιστημίου Χαρίδημος Τσούκας, επισκέπτεται χωριά της Ευρυτανίας αλλά και καφενεία, καταστήματα και δημόσιους οργανισμούς και υπηρεσίες, μεταφέροντας το μήνυμα: «όποιος και να βγει πρώτος, θα κυβερνήσει καλύτερα με ένα δυνατό Ποτάμι». 

Μιλώντας στα «Ευρυτανικά Νέα» ο κ. Τσούκας μετέφερε τις γενικές εντυπώσεις του από την προεκλογική περίοδο: «Παρατηρώ απάθεια και απογοήτευση. Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς (τους θεωρούν ψεύτες) και δεν αισθάνονται ότι η πολιτική θα δώσει λύση στα προβλήματά τους. Η χρεοκοπία της χώρας έχει επιφέρει, δυστυχώς, και τη χρεοκοπία της πολιτικής. Η πολιτική φαυλότητα δεκαετιών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ωμή αθέτηση όλων σχεδόν των υποσχέσεων από τον κ. Τσίπρα, έχει κάνει τους πολίτες εξαιρετικά επιφυλακτικούς έναντι της πολιτικής.  Δεν νοιώθουν ότι τους αφορά. Το δικό μου μήνυμα είναι ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Τονίζω ότι, προσωπικά, είμαι υποψήφιος όχι για να ακολουθήσω πολιτική σταδιοδρομία ή γιατί δεν έχω τίποτα καλύτερα να κάνω στη ζωή μου, αλλά για να ακουστεί η φωνή όλων εκείνων που με πάθος ζητούν μια διαφορετική Ελλάδα – μια ευρωπαϊκή σύγχρονη, ανταγωνιστική, αξιοκρατική ευπρεπή χώρα, όπου οι νέοι της θέλουν να ζουν και να δημιουργούν αντί να ξενιτεύονται.  Λέω στους συμπολίτες μου ότι η Ελλάδα ρημάζει γιατί κανείς πολιτικός ηγέτης δεν τους έχει πει την αλήθεια: να τους κοιτάξει στα μάτια και να τους πει ότι για να μείνουμε στ ευρώ απαιτούνται ριζικές αλλαγές στη νοοτροπία μας και στις πράξεις μας. Αν δεν αλλάξουμε θεσμούς, κράτος και μυαλά δεν έχουμε μέλλον»

Την Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, στις 6.30μμ, ο κ. Τσούκας μίλησε στο καφενείο «Κάλλιον», στην κεντρική πλατεία του Καρπενησίου. Τόνισε ότι «αν το 2009 έσπασε η φούσκα της πλαστής ευμάρειας, το 2015, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, διαλύθηκαν και οι τελευταίες ψευδαισθήσεις: αν η Ελλάδα θέλει να αποφύγει την επιστροφή στη δραχμή, πρέπει συνεργαστεί με τους δανειστές της και να κάνει όλες τις βαθιές αλλαγές που αναβάλλει εδώ και 40 χρόνια. Με την υπογραφή του Τρίτου Μνημονίου ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι  όχι μόνο είχε παραπλανήσει τους πολίτες στις εκλογές του περασμένου Γενάρη, αλλά και ότι είναι η άλλη όψη των χειρότερων πρακτικών της Μεταπολίτευσης: το κομματικό-πελατειακό κράτος. Οι ερασιτεχνικοί και τζογαδόρικοι χειρισμοί στην οικονομία επιδείνωσαν μια ήδη κακή κατάσταση.  Από την άλλη, τα κόμματα που εξέθρεψαν τη φαυλότητα και οδήγησαν τη χώρα στα βράχια, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, θέλουν τώρα τη ψήφο των πολιτών για να σώσουν τη χώρα. Είναι σα να ζητά ένας πυρομανής να διοριστεί επικεφαλής της Πυροσβεστικής!».

Τελειώνοντας τη συνομιλία με τα «Ευρυτανικά Νέα», ο κ. Τσούκας  επεσήμανε ότι «το Ποτάμι δεν είναι μέρος τους σάπιου συστήματος που έφερε και επιδείνωσε τη χρεοκοπία. Το Ποτάμι έχει πολλά να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια αναγέννησης που απαιτείται. Απαρτίζεται από ανθρώπους καταξιωμένους, οι θέσεις του διακρίνονται από καινοτόμο πραγματισμό, και πιστεύει σε μια ανοιχτή κοινωνία, στην οποία αυτό που θα μετρά θα είναι τα προσόντα και οι ικανότητες των πολιτών αντί για τις γνωριμίες τους. Οι αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα δεν είναι εύκολες και απαιτούνται συγκρούσεις με οργανωμένα συμφέροντα. Κυρίως, απαιτείται η αλλαγή του κράτους και η αναζωογόνηση των θεσμών.  Δεν χρειάζεται να εφεύρουμε τίποτε καινούριο – οι ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης τα έχουν κάνει πριν από μας. Για να πραγματοποιηθούν, όμως, οι απαιτούμενες αλλαγές δεν αρκεί να εξαγγέλλονται μεταρρυθμίσεις. Χρειάζονται και μεταρρυθμιστές για να τις υλοποιήσουν! Αυτούς τους μεταρρυθμιστές του ς έχει το Ποτάμι». 

«Αν όλα αυτά εκφράζουν τους συμπολίτες μου», κατέληξε ο κ. Τσούκας, «αν παθιάζονται να δουν την Ελλάδα όπως την οραματίστηκε ο Καποδίστριας, ο Τρικούπης και ο Ελευθέριος Βενιζέλος  - μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή χώρα – τους ζητώ να μην αναζητήσουν στις εκλογές απλώς διαχειριστές των Μνημονίων αλλά κάτι πολύ πιο απαιτητικό: να αναζητήσουν αυθεντικούς μεταρρυθμιστές των οποίων το όραμα ανασυγκρότησης της χώρας υπερβαίνει κατά πολύ τις μνημονιακές ρυθμίσεις, ανιδιοτελείς ανθρώπους που θα κληθούν να  σηκώσουν το βαρύ φορτίο της ανασυγκρότησης της χώρας. Το Ποτάμι δεν θα έρθει πρώτο κόμμα στις εκλογές αλλά, αν βγει ενισχυμένο στην κάλπη, θα είναι ένα ισχυρό και αξιόπιστο  μεταρρυθμιστικό αντίβαρο στο πρώτο κόμμα. Όποιος και να βγει πρώτος, θα κυβερνήσει καλύτερα με ένα δυνατό Ποτάμι».