Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019

ev media-logo

"Ανοίξαμε κλειστά σχολεία για να ψηφίσουμε". Το μήνυμα Μπακογιάννη από τη Βελωτά Ευρυτανίας

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα του, του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης. Σε σχετική του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Μπακογιάννης σχολιάζει την κακή κατάσταση στην Παιδεία ("κλειστά σχολεία, χιλιάδες κενά δασκάλων και καθηγητών, ελλείψεις στις υποδομές"), τονίζοντας με νόημα πως "...ανοίξαμε κλειστά σχολεία για να ψηφίσουμε".

bakogiannis velota

Πιο αναλυτικά, ο Περιφερειάρχης κ. Μπακογιάννης γράφει:

"Στο σχολείο που έμαθε γράμματα ο πατέρας μου, στη Βελωτά, σήμερα με χαρά για ψήφο. Πώς όμως να μην σκεφτώ οτι η μόνη σχέση της σημερινής μας δημοκρατίας και αυτών των εκλογών με την εκπαίδευση, είναι πως ανοίξαμε κλειστά σχολεία για να ψηφίσουμε.

Καμία συζήτηση για την παιδεία. Καμία κουβέντα για ένα εκπαιδευτικό σύστημα, που βρίσκεται κολλημένο στη δεκαετία του 70. Με κλειστά σχολεία, χιλιάδες κενά δασκάλων και καθηγητών, ελλείψεις στις υποδομές. Με ενα εκπαιδευτικό προγράμμα αποσυνδεδεμένο απο τη πραγματική ζωή. Εκει που η στείρα μάθηση και η παπαγαλία επιβραβεύονται. Εκεί που οι Έλληνες μαθητές αποτελούν τους πιο σκληρά εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη, ενώ η αριστεία πια στιγματίζεται. Με νηπιαγωγούς δασκάλους και καθηγητές που πολλές φορές δίνουν ενα μοναχικό αγώνα, ενάντια σε θεούς και δαίμονες. 

Όλα αλλάζουν γύρω μας με ορμή, αλλά το δημόσιο σχολείο παραμένει ίδιο. Η ισότητα των ευκαιριών όμως ξεκινάει στο νηπιαγωγείο. Όταν τα παιδιά από άκρη σε άκρη σε αυτή τη χώρα θα έχουν την ίδια πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία και όχι μόνο τις ίδιες υποχρεώσεις. Αλλιώς η κοινωνική πρόοδος, όσες εκλογές κι αν περάσουν, θα μένει για πάντα άλλο ένα ξύλινο επικοινωνιακό πυροτέχνημα".