Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Απεργιακό κάλεσμα στο Καρπενήσι. Κινητοποίηση αύριο (3/12) στην κεντρική πλατεία

Με στόχο να καταστεί σαφές το ότι δημόσιος και ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να ανταπεξέλθουν πλέον σε νέα μέτρα λιτότητας, το Εργατικό Κέντρο Ευρυτανίας συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική κινητοποίηση, με αιχμή του δόρατος την κοινωνική ασφάλιση, που έχει προκηρυχθεί γι αύριο, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015.

apergia-karpenisi-foreis1

Στις 11.00 το πρωί, στην κεντρική Πλατεία Καρπενησίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση, στην οποία θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, νοσοκομειακοί υπάλληλοι/εργαζόμενοι κ.α. Εντούτοις, κοινό χαρακτηριστικό σχεδόν όλων των πρόσφατων απεργιακών συγκεντρώσεων στην Ευρυτανία είναι η υποτονική συμμετοχή.

Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο αναφέρει:

«Η συνέχιση της ίδιας αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής , η εφαρμογή νέων μορφών φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας και η περαιτέρω διάλυση της εναπομείνασας οικονομίας δεν πρέπει και δεν θα μείνει αναπάντητη. Διανύουμε τον 6° χρόνο που η Χώρα μας βρίσκεται εγκλωβισμένη στα μνημόνια, με το τρίτο μνημόνιο να περιέχει τα πλέον επαχθή και βάρβαρα μέτρα.Η κοινωνία δοκιμάζεται όλα αυτά τα χρόνια και οι αντοχές έχουν ξεπεράσει τα όρια τους, ειδικά με τον υπό ψήφιση προϋπολογισμό όπου το σχέδιο για το νέο ασφαλιστικό έρχεται να ισοπεδώσει τα πάντα στην ελληνική κοινωνία. Τα επίπεδα της φτώχειας αυξάνονται, αλλά τα νέα μέτρα στοχεύουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους… τα εύκολα θύματα. Γι αυτό το Εργατικό Κέντρο Ευρυτανίας καλεί όλους να μην υποκύψουμε και να δώσουμε μια απάντηση : Αγώνας μέχρι να καταλάβουν όλοι όσοι υλοποιούν αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές ότι: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!!! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!!!».