Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

«Εμφύλιος» στην ΟΕΣ. Μαζικές παραιτήσεις μελών του Δ.Σ και προκήρυξη εκλογών εντός διμήνου…

Ισχυρές αναταράξεις δονούν την Ομοσπονδία Ευρυτανικών Συλλόγων, που όπως φαίνεται διέρχεται σοβαρή εσωτερική κρίση μετά τις παραιτήσεις μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και το σκηνικό… ακυβερνησίας που επικρατεί έκτοτε.

oes sinedrio_karpenisi_1

Πριν λίγο καιρό, το ΔΣ της ΟΕΣ (κατά την 19η έκτακτη συνεδρίαση στις 26/10) «…αποφάσισε την ενεργοποίηση της καταστατικής του διάταξης του άρθρου 30 λαμβάνοντας υπόψη την διαμορφωθείσα κατάσταση στο Δ.Σ. μετά από παραιτήσεις μελών, τη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου και συγχρόνως εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ της Ο.Ε.Σ. στις 29-11-2015».

Στη Γ.Σ. της 29ης Νοεμβρίου επιβεβαιώθηκε πως δεν υπάρχει η προβλεπόμενη από το καταστατικό απαρτία και συνεπώς δεν δύναται να πραγματοποιηθεί η έγκριση υποψηφιοτήτων για τις προκηρυχθείσες αρχαιρεσίες.

Κατά την έναρξη των εργασιών της Γ.Σ της 29ης/11, η απερχόμενη πρόεδρος της ΟΕΣ, Αγγελική Σκοτίδα, τόνισε μεταξύ άλλων: «Επειδή ήδη έχουν παραιτηθεί περισσότερα από 8 μέλη του 15μελούς ΔΣ και δεν υπήρχαν ούτε υπάρχουν ισάριθμα αναπληρωματικά προς αντικατάσταση τους για την ύπαρξη πλειοψηφίας, για δε τον λόγο τούτο δεν πραγματοποιήθηκε η ανακήρυξη των υποψηφίων προς εκλογή νέου Δ.Σ, κατά τις αρχαιρεσίες της 29-11-2015 ,οι οποίες πλέον δεν μπορούν να διεξαχθούν νόμιμα και επομένως πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή το άρθρο 13,παρ.5 του Καταστατικού».

Εντός 2 μηνών...

Το ζήτημα πέρασε πλέον στο Εποπτικό Συμβούλιο, στο οποίο έχουν περάσει πλέον όλες οι αρμοδιότητες και το οποίο εντός δύο (2) μηνών θα πρέπει να έχει προκηρύξει εκλογές. Το πιθανότερο είναι αυτό να γίνει από το νέο έτος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μέχρι σήμερα Πρόεδρος της ΟΕΣ αναμένεται να θέσει ξανά υποψηφιότητα, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές.

Το ρήγμα στις σχέσεις της προέδρου και των παραιτηθέντων μελών του ΔΣ μόνο ως αγεφύρωτο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σίγουρα, οι εξελίξεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μην ξεχνάμε πως πρόκειται (σ.σ ΟΕΣ) για το μοναδικό δευτεροβάθμιο όργανο που οργανώνει και συντονίζει τους απανταχού ευρυτανικούς συλλόγους.

(ΦΩΤΟ. Στιγμιότυπο από το συνέδριο της ΟΕΣ στο Καρπενήσι, το περασμένο καλοκαίρι)