Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Δήμητρα Μπίκα και Φωτεινή Κολόκα, υποψήφιες για αθλήτριες της χρονιά στο ορεινό τρέξιμο!

Ιδιαίτερη τιμή αποτελεί για δύο «δικά μας» παιδιά, δύο αθλήτριες από την Ευρυτανία, το γεγονός πως συμπεριλαμβάνονται στην ψηφοφορία με τίτλο «Οι Καλύτεροι της Χρονιάς» στο Ορεινό Τρέξιμο, που διοργανώνει -για τέταρτη χρονιά- η ιστοσελίδα www.adventure.com. Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 21 και τελειώνει στις 31 Δεκεμβρίου 2015.

koloka-mpika1

Πιο ειδικά, η Δήμητρα Μπίκα (δεξιά), μέλος της εθνικής ομάδας Ορειβατικού Σκι και αθλήτρια μεγάλων αποστάσεων, βρίσκεται (μαζί με ακόμα τέσσερις αθλήτριες) υποψήφια στην κατηγορία Καλύτερη Αθλήτρια 2015 στην κατηγορία Μαραθωνίου.

Η 23χρονη έχει συγκεντρώσει 56 εκ των 430 ψήφων μέχρι στιγμής (ποσοστό 13%), ενώ ενδεικτικό του υψηλού επιπέδου των συμμετεχουσών είναι το ότι οι τρεις πρώτες θέσεις καταλαμβάνονται από ξένες αθλήτριες· η Δήμητρα είναι μία εκ των δύο Ελληνίδων της ψηφοφορίας, έχοντας κερδίσει τον ορεινό μαραθώνιο του Zagori Mountain Running και τον Ziria Skyrace.

Την ίδια στιγμή, η Φωτεινή Κολόκα (αριστερά) φιγουράρει ως ένα εκ των μεγαλύτερων ταλέντων στο ελληνικό ορεινό τρέξιμο, καθώς το όνομά της βρίσκεται στην κατηγορία «Μεγαλύτερη ελπίδα για το Μέλλον». Η 19χρονη από το Μεγάλο Χωριό είναι η μοναδική γυναίκα στην συγκεκριμένη κατηγορία και μέχρι πρότινος βρίσκονταν στην τρίτη θέση με 88 (από 408 συνολικά) ψήφους και ποσοστό 22%. Σημειώνεται ότι η Φωτεινή πρωταγωνίστησε στους μικρούς αγώνες του Pearl Izumi Mountain Cup, στο Ziria Scale Race, στο 10άρι της Ύδρας & στον Ελέβορο της Οίτης.