Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

ΠΑΚ - Άρης Σπερχειάδας 27 - 70. Το πρώτο φιλικό της Ακαδημίας

Το πρώτο της παιχνίδι, έστω και σε φιλικό επίπεδο, έδωσε η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης (ΠΑΚ),  που ηττήθηκε με το βαρύ 27-70 από την Ακαδημία Άρη Σπερχειάδας.  Το φιλικό διεξήχθη την Πέμπτη 19 Απριλίου (17.00) στο Κλειστό Γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου.

pak 493

Το παιχνίδι παρακολούθησαν λιγοστοί φίλαθλοι, κυρίως γονείς των παιδιών. Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα οι δυο ομάδες... ανανέωσαν το ραντεβού τους στο τουρνουά που πραγματοποιηθεί στην Σπερχιάδα, με τη συμμετοχή των εκπαιδευτηρίων Μπούκαλη, μιας ακαδημίας από τη Φθιώτιδα (που δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί ποια θα είναι) και φυσικά της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης.

Για την Ακαδημία Ευρυτανίας το τελευταίο που μετράει είναι το τελικό αποτέλεσμα, καθώς οι προπονητές της (Μπαλωμένου-Χαλκιάς-Ζαχαρόπουλος) ήθελαν να δουν καταρχάς την ανταγωνιστικότητα και την αντίδραση των νεαρών αθλητών τους σε συνθήκες αγώνα, οι οποίοι γίνονται (και) στο πλαίσιο της σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των ακαδημιών.

Άξιο αναφοράς είναι πως οι αθλητές της ΠΑΚ ήταν μαθητές της β΄ και γ΄ γυμνασίου, ενώ αυτοί του Άρη της γ΄ γυμνασίου και της α΄ λυκείου!!

Η ομάδα της Σπερχειάδας μετρά 4 χρόνια από την ίδρυσή της συμμετέχει στο παιδικό (περιφερειακό) πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΣΕ από το 2009.

PAK 1 

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε πως η ακαδημία του Νομού Φθιώτιδας έχει την ηθική και οικονομική στήριξη από το Δήμο, τους τοπικούς φορείς, αλλά και ορισμένους χορηγούς, ενώ αντίθετα η ΠΑΚ «αναπνέει» μόνο χάρη στους τρεις προπονητές της!!

Δηλώσεις
Ο τεχνικός του Άρη Σπερχειάδας Δημήτρης Έλληνας δήλωσε αποκλειστικά στα ‘‘Ευρυτανικά Νέα’’:

Για την Ακαδημία της Άρη Σπερχειάδας είπε: «Η Ακαδημία λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια. Αρχικός στόχος ήταν  να δημιουργήσουμε τις βάσεις για την καλαθοσφαίριση στην περιοχή μας, αφού μέχρι τότε δεν υπήρχε τίποτα ανάλογο. Σιγά-σιγά και με τη στήριξη από το Δήμο και ορισμένων ακόμα ατόμων, φτάσαμε σε σημείο ώστε φέτος το παιδικό μας τμήμα να περάσει στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος Στερεάς Ελλάδας και για μια-δυο νίκες να μείνει εκτός τελικού!!».

ELLHNAS 
Ο Δημήτρης Έλληνας 

Για τα τμήματα και τα μέλη της ομάδας δήλωσε: «Η Ακαδημία έχει τέσσερα τμήματα: μικρές ηλικίες (¨μίνι¨), παμπαιδικό, παιδικό και ενήλικες και αριθμεί σχεδόν 70 παιδιά».

Για τη στήριξη από την κοινωνία υπογράμμισε: «Ναι υπάρχει από τους ιθύνοντες του ευρύτερου Καλλικρατικού δήμου».

Για το οικονομικό σκέλος της Ακαδημίας σχολίασε: «Το οικονομικό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, όμως μας στηρίζει ο Δήμος, στις μετακινήσεις, αφού αυτό είναι το σημαντικότερο ζήτημα. Επίσης υπάρχουν κάποιες χορηγίες, ενώ σημαντικό κομμάτι αποτελούν και οι συνδρομές των παιδιών. Γνωρίζω την κατάσταση που επικρατεί στην Πανευρυτανική Ακαδημία και πιστεύω πως ο Δήμος πρέπει να δει πιο… ζεστά την όλη προσπάθεια».

Για τη συνεργασία με την ΠΑΚ μάς απάντησε λέγοντας: «Η πρώτη επαφή έγινε τυχαία, κατόπιν μιας γνωριμίας που είχα με τον Φώντα Ζαχαρόπουλο και τον Γιάννη Χαλκιά στη διάρκεια ενός σεμιναρίου. Μιλήσαμε και κλείσαμε το εν λόγω φιλικό -σε πρώτη φάση- και φυσικά είναι καλεσμένοι σε τουρνουά που θα διοργανώσουμε μέσα στο Μάιο».

Ο νεαρός τεχνικός έκλεισε την σύντομη συνέντευξη λέγοντας: «Εύχομαι του χρόνου τα τμήματα της ΠΑΚ να συμμετέχουν στα επίσημα πρωταθλήματα».

Τη δική της τοποθέτηση για το πρώτο παιχνίδι της ΠΑΚ έδωσε και η Κατερίνα Μπαλωμένου, προπονήτρια και ιδρυτικό μέλος της Ακαδημίας.

Για τη φιλική αναμέτρηση δήλωσε: «Θέλαμε να κάνουμε ένα αγώνα, αφού η ομάδα μας δε συμμετέχει σε κάποιο πρωτάθλημα και για αυτό ήρθαμε σε επικοινωνία με την ομάδα της Σπερχειάδας, η οποία βρίσκεται σχετικά κοντά. Μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι και δε μας ενδιαφέρει καθόλου το αποτέλεσμα.

 MPALOMENOU
Η Κατερίνα Μπαλωμένου

Είδαμε να εφαρμόζονται οι δεξιότητες που δουλεύουμε μέσα στη χρονιά, ενώ η τακτική μας είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, αφού τον τελευταίο καιρό την βάλαμε στο πρόγραμμά μας».

Για τη συνεργασία με τον Άρη Σπερχειάδας τόνισε: «Έχουμε εξαιρετική συνεργασία τόσο με την Περιφέρεια που μας ενημερώνει για οτιδήποτε καινούριο, όσο και την Ακαδημία της Σπερχειάδας. Μάλιστα θα συμμετάσχουμε και στο τουρνουά που θα διοργανώσουν στην πόλη τους. Θα είναι ένα καλό τεστ, καθώς θα συμμετάσχουν και άλλες ομάδες, ενώ για εμάς είναι μια καλή ευκαιρία για να μαζέψουμε εμπειρίες».

PAK-2

PAK-3