Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Ταραμοκεφτέδες

693

Υλικά

-250 γρ. ταραμά άσπρο ή κόκκινο

-300 γρ. ψωμί ξερό, μουσκεμένο και καλά στιμμένο

-1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

-2 χλωρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

-2 κ.σ. γεμάτες μαϊντανό ψιλοκομμένο

-3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

-3 κ.σ. αραβοσιτέλαιο

-2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

-λίγο πιπέρι

-αραβοσιτέλαιο & αλεύρι για to τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το αραβοσιτέλαιο και όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια. Τα σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν, τα αποσύρουμε απ᾿ τη φωτιά και τ᾿ αφήνουμε να κρυώσουν. Μουσκεύουμε τον ταραμά σε ένα μπολ με νερό για 15'. Τον σουρώνουμε καλά με ένα ψιλό σουρωτήρι και τον βάζουμε σε ένα μπολ (το νερό απ᾿ τον ταραμά, το πετάμε).

Μουσκεύουμε σε μπόλικο νερό το ψωμί (καλύτερα χωριάτικο). Το στραγγίζουμε, το στίβουμε καλά και το τρίβουμε με το χέρι μας, στο μπολ με τον ταραμά. Έπειτα προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια, με τα ζουμιά τους, τα μυρωδικά, το αλεύρι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο, τουλάχιστον για μία ώρα, για να σφίξει και να ανακατευτούν οι γεύσεις και τα αρώματα.

Στο τηγάνι βάζουμε αραβοσιτέλαιο, σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί. Πλάθουμε κεφτέδες σε κανονικό μεγέθος, τους αλευρώνουμε καλά, τους τινάζουμε και τους τηγανίζουμε. Όταν ροδοκοκκινίσουν απ᾿ όλες τις μεριές, τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τους σερβίρουμε ζεστούς με αρκετό λεμόνι.

 

Με πληροφορίες από http://faghta-giagias.blogspot.com/